„Debilní komentáře. Nevídané!“ Černochová a Lipavský stříleli „tweety“ na Rusko. Novinář se zhrozil

24.06.2023 15:50 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Situace v Rusku vzbudila reakce i u některých českých ministrů. Zatímco ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) si začíná vybírat destinaci pro svou „letní dovolenou na Krymu“, tak ministryně obrany Jana Černochová (ODS) hovoří o „tradici“ a zasílá „gratulaci“. „Je to jejich tradice. Neúspěšné války tam končí popravou cara, chaosem a občanskou válkou pod dohledem fízlů,“ komentuje tažení wagnerovců na Moskvu. Podle šéfredaktora MF DNES Jaroslava Plesla jsou „takhle debilní komentáře“ nevídané. „A proč teď Prigožinovi nepošleme zbraně???“ glosuje.

„Debilní komentáře. Nevídané!“ Černochová a Lipavský stříleli „tweety“ na Rusko. Novinář se zhrozil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21918 lidí
Na vzpouru wagnerovců reagoval například český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) a konstatoval, že se mu jeho „letní dovolená na Krymu přibližuje“, načež si s bývalým ukrajinským velvyslancem v Česku Jevhenem Perebyjnisem začali vyměňovat doporučení na „super místa“ na tomto ukrajinském poloostrově, který v roce 2014 anektovalo Rusko.

Situaci v Rusku okomentovala i česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS). „Tak už konečně víme, čemu se v Rusku říká speciální operace,“ poznamenala s tím, že „po šestnácti měsících války na Ukrajině vede válku Rusko s Ruskem“.

„Nic překvapivého. Je to jejich tradice. Neúspěšné války tam končí popravou cara, chaosem a občanskou válkou pod dohledem fízlů. Gratulujeme,“ napsala česká ministryně. A sdílela i video zachycující ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, které naznačuje, jak zřejmě aktuální dění sledují Ukrajinci.

„Fandíme jakékoliv skupině ruských vrahů, kteří válčí s jinými ruskými vrahy,“ připojil k jejímu příspěvku výkonný ředitel think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda. „Čím méně ruských vojáků zbyde, tím méně jich bude vraždit v Ukrajině. Vítězem je statečná Ukrajina, a tak je to správně,“ vyjevil Janda.

Právě tyto příspěvky neunikly šéfredaktorovi MF DNES Jaroslavu Pleslovi – k jejich tvůrcům poznamenal, že „by jim skoro i přál“, aby Putina vystřídal šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin. „Takhle debilní komentáře, to je teda nevídaný,“ doplnil.

„A proč teď Prigožinovi nepošleme zbraně???“ glosoval ještě události v Rusku, kde Wagnerova skupina obsadila několik měst a postupuje z jihu směrem na Moskvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já už nevím, jak to napsat slušně,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 24.06.2023 19:20:35
na Primě ukazovali tweety politiků, přidala se samozřejmě Němcová a ostatní pouze první signální soustavou obdaření.( Za to mě snad nezabanují) Všechny tyhle tweety jsou velice "ftipné", jak od pubošů, kteří čmárají po zdi, ale vyznačují se zajímavým fenoménem - téměř všechny si válku mezi Rusy přejí, ale píšou o ní tak, že se bude odehrávat pouze TAM!!!! V Rusku. NEBUDE!!! Možná miliony lidí se dají do pohybu a přenesou svoje násilnické manýry SEM!!! My je nebudeme moci odmítnout ( lidská nedělitelná práva) a tak si zajdou pro lepší život do Evropy. Ať byl Putin jakýkoli, zajišťoval v Rusku aspoň stabilitu. Přijde-li Rusko o ni, je Evropa v pytli. Už po Německem vyvolané bolševické revoluci emigrovaly miliony Rusů, v Paříži nebyla kavárna, kde by nehrál na balalajku nějaký kníže, k nám zdrhl gen. Vojcechovský a kolem něho byla v Praze komunita Rusů hafo, včetně anarchistů a kriminálníků, to chceme? Respektive, to chtějí tito mozkem neobdařené neženy a nemuži? Rusy po Evropě? Co my to máme v politice za intelektuálně neobdařené, to nemá žádný stát. Něco tak duševně zpozdilé držejí v rozumných státech v ústavech, my je máme v parlamentu. Ach jo!

|  17 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …