„Dnes bude dle statistik 33 žen znásilněno," napsal na FB nástupce Feriho, poslanec TOP 09

08.03.2022 21:31 | Ze sítí

Policie obvinila bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho ze znásilnění. Policisté někdejšího politika začali prověřovat poté, kdy jej několik žen loni na jaře v médiích osočilo ze sexuálního nátlaku, obtěžování a násilí. Na téma jako vůbec první upozornily ParlamentníListy.cz.

„Dnes bude dle statistik 33 žen znásilněno," napsal na FB nástupce Feriho, poslanec TOP 09
Foto: TOP 09.cz
Popisek: Poslanec Michal Zuna (TOP 09)

Feriho nástupce ve Sněmovně, radní Prahy 2 pro oblast bezpečnosti Michal Zuna, se v té souvislosti zřejmě nechal strhnout. Jak jinak si vysvětlil text, který právě dnes, nadto při MDŽ, publikoval na svém Facebooku.

Redakce byla upozorněna některými jeho kolegy. Text vydal zhruba v 19 hodin, tedy dlouho poté, co Feriho obvinění proniklo do médií.

„Žena účastnící se voleb je dnes naprostou samozřejmostí. Přál bych si, aby naše společnost se stejnou samozřejmostí jednou odsoudila i násilí vůči nim. Přeji si svět, kde si „za to nemůže”, ať měla minisukni nebo tepláky. Kde žádná facka „není zasloužená”. Kde se za znásilnění končí za mřížemi. Bude to svět, který si opět budou muset ženy vydobýt některým mužům navzdory," uvedl Zuna.

Následně přidal ještě další údaje ze statistik. Ve stínu MDŽ a Feriho obvinění ze znásilnění vyznívají značně rozpačitě.

Z FB poslance Zuny

Máme se kam vyvíjet…

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí
„Dnes slavíme MDŽ. Dnes bude dle statistik 33 žen znásilněno. A dle statistik za to bude odsouzeno 0,27 muže. Ještě se jako společnost máme v oblasti ženských práv kam vyvíjet," zamyslel se poslanec a člen sněmovního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj.

Za svůj příspěvek, kam přiložil fotografii, obdržel třináct zdvihnutých palců.

Komentář žádný.

Dominik Feri, který měl četné příznivce hlavně u mladé generace, po svědectví žen v květnu 2021 rezignoval na poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovat v podzimních volbách do Sněmovny. Skončil také v TOP 09.

Feri tehdy odmítl tvrzení, že se dopustil sexuálního násilí, omluvil se ale za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování. Místa poslance se vzdal proto, že nechtěl, aby podle něj lživé a manipulativní články v médiích poškozovaly jeho nejbližší okolí a kolegy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…