„Do Vánoc pouliční násilnosti a rabování.“ Doležal prohledal internet, zděsil se a teď volá policii

29.07.2022 12:55 | On-line

Jiří X. Doležal se ve svém článku, který uveřejnil server Forum24.cz chlubí tím, že zmapoval facebookovou skupinu „Nechceme fašistickou vládu“. Výsledkem je jeho výzva směrem k policii, aby monitorovala a obvinila šiřitele ruské propagandy vyzývající k násilí a státnímu převratu. Ale nejen jednotlivce, podle Doležala by měly být výsledkem policejního monitoringu tisíce obviněných.

„Do Vánoc pouliční násilnosti a rabování.“ Doležal prohledal internet, zděsil se a teď volá policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Malostranském náměstí v Praze se sešli odpůrci Fialovy vlády

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí
„Míra nenávisti v nejnižších vrstvách pokročila tak daleko, že pokud to stát rychle, účinně a citelně nezatrhne, můžeme do Vánoc čekat pouliční násilnosti a rabování. Dno společnosti se sjednocuje v podpoře zfašizovaného Ruska, a chystá násilí. Což nesmí bezpečnostní složky dopustit,“ píše Doležal ve svém článku na Forum24.cz .

Koho myslí těmi nejnižšími vrstvami a dnem společnosti, se můžeme pouze domnívat. Jisté ale je, že v úvodu článku mluví i o „lumpenproletariátu“ a občanech „jak z filmu Kurvahošigutentag“.

„Stát nesmí tolerovat stav, kdy se lumpenproletariát šikuje pod vedením nejrůznějších obskurních figurek typu Adolfa Hitlera a plánuje násilné svržení vlády. Je nejvyšší čas. Občané jak z filmu Kurvahošigutntág už násilí plánují, vyzývají k němu, a okázale velebí nejen Vladimira Putina, ale i Adolfa Hitlera.“

Jiří X. Doležal
Archivní záběry

Faktem zůstává, že na facebooku lze ve zmíněné skupině „Nechceme fašistickou vládu“ dohledat různá tvrzení a různé reakce, některé na hraně zákona, jiné dokonce za hranou. V tom lze s Doležalem souhlasit.

Paradoxem ale je, že ačkoli Doležal na jedné straně volá po tom, aby policie obviňovala tisíce „proruských propagandistů vyzývajících k násilí“, na straně druhé násilí sám propaguje.

„Jak si jistě každý, kdo viděl film Kurvahošigutntág, pamatuje, na psychotypy, které se ve filmu objevují, platí jediné – rána,“ píše a pokračuje dál:

„Proto by měly bezpečnostní složky našeho státu stíhat nejen nejviditelnější proruské propagandisty, jako je Netík, Tušl, Peterková či Čermák, osoby s rysy těžké sociální patologie.“

Jak by si to Doležal představoval, přiblížil v závěru článku s tím, že je nutné vše stihnout do podzimu, kdy podle všeho mohou přijít na řadu i demonstrace proti současné vládě.  

„Takže by několik policistů mělo co nejrychleji zasednout k počítačům, zmonitorovat proruské propagandisty vyzývající k násilí a státnímu převratu, a obvinit je z trestné činnosti. Tak, aby do podzimu bylo z šíření ruské propagandy obviněno ne pár nejkřiklavějších aktivistů, ale pár tisíc hlasatelů nenávisti a výzev k násilí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…