„Do frasa! A co se tady děje?“ Výprask politikům z tisku. Všem politikům

19.12.2020 11:03

Česko má už přes deset tisíc mrtvých na covid a na svátky hrozí úplná uzávěra veřejného života. Člověk by čekal, že v takové situaci politici vyhlásí klid zbraní, ale není tomu tak, píše znepokojeně Petr Kamberský, komentátor Lidových novin. „Koronavirus napadl centrální nervovou soustavu všech partajních předáků, kteří myslí jen na volby v roce 2021 a vše ostatní je jim úplně šumák,“ dodává.

„Do frasa! A co se tady děje?“ Výprask politikům z tisku. Všem politikům
Foto: Repro ČT24
Popisek: Šéfkomentátor LN Petr Kamberský

Nemocnice se opět plní po okraj; obávali jsme se, jak epidemie raní Spojené státy, jenže v přepočtu na počet obyvatel máme stejně mrtvých jako ti nešťastní Američané. Tuto skutečnost čeští politici dostatečně nereflektují ve svém chování. „Do frasa! A co se tady děje? Koalice s opozicí si nemohou přijít na jméno, opozice odmítá nouzový stav, ‚protože vláda si to nezaslouží‘, a vláda z druhé strany není schopna opozici nic nabídnout,“ glosuje dění Kamberský.

„Chlívek měl pocit, že pokud umřelo přes deset tisíc lidí – což je jako kdyby někdo vymazal z mapy celou Dobříš a pár okolních obcí včetně Čapkovy Staré Huti a Strže nádavkem –, politici vytáhnou hlavy ze zadnic a začnou se chovat jako dospělí,“ pokračuje. Ale je to zcela obráceně.

Anketa

Chcete, aby vláda přes Vánoce a Silvestra otevřela hospody?

32%
68%
hlasovalo: 21165 lidí
Zatímco na jaře jsme opravdu byli s několika dalšími zeměmi „best in covid“, od konce léta děláme všechno pro to, aby nás pandemie podusila co nejdéle a nejvíce. „Jako by v tom byl nějaký ‚národní scénář‘: velké, leč relativně krátké vzepětí, po němž následuje rezignace a plíživá sebedestrukce,“ podotýká.

„Úplného bláznovství jsme pak svědky v debatách o nouzovém stavu a státním rozpočtu: místo hledání racionálního řešení se partaje, jedna jako druhá, předhánějí v natřásání peří a svalování viny na ty druhé,“ pozastavuje se dále komentátor.

„Místo abychom hledali způsoby, jak ulevit přetíženým zdravotníkům v nemocnicích, kteří jedou už několikátý měsíc nadoraz, partaje se tady servou o odečitatelnou daňovou položku?“ táže se.

A závěrem dodává: „Koronavirus napadl centrální nervovou soustavu všech partajních předáků, kteří myslí jen na volby v roce 2021 a vše ostatní je jim úplně šumák. Nezoufejte. Jak překládali z řečtiny Kraličtí: ‚A to Světlo v temnostech svítí, ale tmy ho neobsáhly‘.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …