„Do úplného konce.“ Marek Benda vrátil opozici řečnění, Fiala se usmíval

12.01.2022 18:56

Poté, co dokončil svůj projev před Poslaneckou sněmovnou poslanec Martin Kolovratník (ANO), předstoupil před poslance s přednostním právem šéf poslaneckého klubu ODS Marek Benda. Bylo krátce po půl sedmé večer. Jednání o vyslovení důvěry vládě Petra Fialy (ODS) se v tu dobu v žádném případě nechýlilo ke konci.

„Do úplného konce.“ Marek Benda vrátil opozici řečnění, Fiala se usmíval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda a Zbyněk Stanjura

„Já bych si dovolil pro tuto chvíli navrhnout jménem pěti poslaneckých klubů ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL a Piráti, abychom v jednání dnešní schůze pokračovali i po 21. hodině i po 24. hodině i po 2. hodině, 3. hodině, 4. hodině. Já jsem dlouhou dobu myslel, že to bude normální, ale když jsem slyšel pana poslance Kolovratníka, kterého jinak pokládám za poměrně racionální bytost, jak říká šestou větu a na závěr, tak jsem pochopil, že to dnes racionální nebude a že je třeba to dotáhnout do konce,“ poznamenal Benda.

„Takže prosím, jménem těchto pěti poslaneckých klubů o protažení do úplného konce,“ dodal, za jeho zády bylo vidět, že premiér Petr Fiala (ODS) se usmívá.

Následným hlasováním bylo toto schváleno, hlasovalo pro něj 173 ze 175 přítomných poslanců. „Můžeme tedy jednat po 21., 24., 2. a 3. hodině tak, jak navrhoval pan předseda Benda,“ zkonstatoval řídící schůze Jan Skopeček (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…