„Fakující" Vondráček: Omluvte se! nařídila Pekarová. A on se omluvil. A k tomu...

22.01.2020 11:41

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček dnes od svého stolu v jednacím sále ukázal gesto zdviženého prostředníčku. Byl však zachycen kamerami dolní komory. Následně se za svůj prohřešek omluvil, předtím uvedl, že se jednalo o legraci. Opoziční politici jsou pohoršeni.

„Fakující" Vondráček: Omluvte se! nařídila Pekarová. A on se omluvil. A k tomu...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

„Pár slov k dnešnímu gestu před začátkem jednání Poslanecké sněmovny. Rád bych zdůraznil, že ještě neprobíhala schůze. Byla to reakce na jiné gesto kolegy a kamaráda a samozřejmě se jednalo o legraci,“ sdělil nejprve ve svém tweetu Vondráček.

Pár slov k dnešnímu gestu před začátkem jednání @snemovna. Rád bych zdůraznil, že ještě neprobíhala schůze. Byla to reakce na jiné gesto kolegy a kamaráda a samozřejmě se jednalo o legraci.

— Radek Vondráček (@vondraczech) January 22, 2020

Gesto bylo použito podle serveru DeníkuN.cz minutu po deváté hodině, jen pár vteřin předtím, než oficiální jednání začalo. Záznam je dostupný i na webu Sněmovny, neboť Vondráčkovo chování zachytily kamery dolní komory. Vondráček se následně za svůj čin omluvil.

"Veřejnosti se omlouvám, kolega Láďa Okleštěk se jistě neurazil," uvedl Vondráček.

Veřejnosti se omlouvám, kolega Láďa Okleštěk se jistě neurazil.

— Radek Vondráček (@vondraczech) January 22, 2020

K omluvě ho předtím vyzvala mimo jiné předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „U pana Vondráčka moc nepřekvapí, že jeho etiketa není na vysoké úrovni. Už v době, kdy tu poskakoval s kytarou na pultíku, jsme poznali, že přistupuje k tomuto velmi svérázně,“ uvedla. Vondráček se před rokem omlouval poté, co bylo zveřejněné video, které ho zachycovalo při večírku v jednacím sále, jak na řečnickém pultíku hraje na kytaru a zpívá.

Místopředsedkyně STAN Věra Kovářová novinářům řekla, že doufá, že Vondráček se nechystá podobným stylem zahajovat každou schůzi. „Na první dobrou mě napadlo, že pan předseda zapomněl, že není ve třídě na gymplu, kde by byl možná za hrdinu,“ uvedla. Poslanci by podle ní mohli Vondráčkovi věnovat některou z knih o etice od odborníka Ladislava Špačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…