„Fuj, táhni“ na Zemana: Neúcta ke stáří a ke státu, navíc před dítětem. Trestat, padlo

10.09.2018 7:21

Kandidát na senátora a neúspěšný prezidentský kandidát Petr Hannig se na svém blogu na serveru iDnes.cz vyjádřil k dění při zahájení školního roku prvňáčků na Praze 6, kde hlava státu Miloš Zeman slyšel od jedné maminky: „Fuj, táhni.“ Slov Hanniga si všiml i hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Fuj, táhni“ na Zemana: Neúcta ke stáří a ke státu, navíc před dítětem. Trestat, padlo
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

„Možná, že se některý z dříve narozených občanů setkal s naprosto nepochopitelných chováním mladé generace ke starším spoluobčanům. Samozřejmě naprosto nepochopitelným pro nás, pro které byla neúcta ke starším naprostým tabu. Sám jsem byl jednou účasten výjevu, nad kterým zůstává rozum stát nám, kteří jsme byli vychováváni v tradicích humanitní společnosti, vyvíjející se v Evropě po staletí,“ zmínil Hannig a popsal scénku z autobusu, kde mladá žena odmítala pustit starší spoluobčany sednout. 

Anketa

Podporujete zdanění církevních restitucí?

92%
8%
hlasovalo: 9279 lidí

„Obávám se, že dnešní doba se začíná chovat jako společnost zvířecí. Kde vítězí silnější, zákony jsou tak komplikované, že nahrávají opět silnějším, nebo ‚vyčůranějším‘, miliardoví zloději jsou nepotrestatelní. Ke starším a i jinak handicapovaným občanům se chová společnost hrubě, bezohledně,“ míní Hannig. Podle jeho mínění pak slovo fuj vyjadřuje podvědomě z úst té ženy odpor ke starší generaci, k někomu, kdo špatně chodí, kdo musí používat hůlku... 

Původní text ZDE

„To slovo TÁHNI vyjadřuje absolutní neúctu ke všemu, k čemu jsme během historického vývoje dospěli. Pokud to pronesla před dítětem, tak ho učí neúctu ke starším osobám, neúctu ke státním symbolům, neúctu k tomu, jak se chovat ve společnosti atd.,“ zmínil Hannig. 

Jako kandidát na senátora tak navrhuje, aby nedílnou součástí MHD byl nápis „Uvolněte místo starším občanům a těhotným ženám“. „Navrhuji též zákon na zpřísnění trestů pro ty, co napadnou starší občany, nemohoucí občany, invalidy a vůbec ty, co jsou slabší a nemohou se bránit,“ řekl. 

„Pokud se nevrátíme k úctě jednoho k druhému, k ochotě pomáhat slabším, tak jsme jako civilizace odsouzeni dříve či později k zániku,“ uzavřel.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček pak z Hannigových slov vypíchl tato: „Ke starším a i jinak handicapovaným občanům se chová společnost hrubě. Takže slovo FUJ vyjadřuje podvědomě z úst té ženy v podstatě odpor ke starší generaci, k někomu, kdo špatně chodí, kdo musí používat hůlku, kdo libě nevypadá pro oči oné ženy.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…