„Gestapo. Nas*at do kafe. Co vy na to, Rakušane?“ Policie po střílení ve školce řeší další průšvih

03.03.2023 17:35 | Ze sítí

„Zbláznili se, prasata. Tohle platíme z našich daní.“ Bouři na internetu vyvolala policie, která dnes oznámila, že v rámci bezpečnostních opatření se chystá při nedělním fotbalovém zápase SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha použít vrtulníky. Také špatně napsala název klubu a fanoušky dala do uvozovek. Na sociální síti se ozvali naštvaní příznivci klubu i lidé, kteří kritizují zbytečné mrhání penězi z peněženek daňových poplatníků. Byl připomenut i nedávný incident ve školce.

„Gestapo. Nas*at do kafe. Co vy na to, Rakušane?“ Policie po střílení ve školce řeší další průšvih
Foto: Twitter
Popisek: Policie ČR sklízí kritiku za chystaná opatření na zápas SK Dynamo České Budějovice- SK Slavia Praha

Policie se podle svých slov připravuje na nedělní zápas na českobudějovickém Střeleckém ostrově jako na rizikový, zapojí i vrtulník. „Policisté budou v neděli odpoledne zajišťovat v Č. Budějovicích veřejný pořádek v souvislosti s fotbalovým utkáním Dynamo ČB – Slavia Praha. Na ‚fanoušky‘ dohlédne i vrtulník. Řidiče může překvapit krátkodobé omezení provozu,“ uvádí v tweetu, k němuž přidala fotografii z kotle fanoušků Slavie.

Její tweet během chvíle vzedmul vlnu ostré kritiky, podle většiny reakcí mnoho lidí její připravovaná akce nemile překvapila a zhodnotili ji jako neadekvátní.

„Snad bude ve vrtulníku rovnou i odstřelovač s termovizí. Mamma mia,“ poznamenal s notnou dávkou ironie Daniele Konečný.

Vzhledem k finančně nákladným policejním opatřením se objevila jasná doporučení ministru financí Zbyňku Stanjurovi (ODS) a ministru vnitra Vítu Rakušanovi (STAN), že při hledání úsporných opatření by se mělo myslet na to, že Policie ČR má zjevně prostředky nazbyt.

Diskutér Tomáš Martinec konfrontoval šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka a Ligovou fotbalovou asociaci, jestli jim vyhovuje, že se k divákům jejich zápasů policie chová jako ke „kriminálníkům“.

„Prosím o reakci Víta Rakušana. Je toto nutné? Kde se berou peníze na tyto zbytečné předimenzované opatření? Jaké je tam přesně riziko, že bude tolik policistů? Děkuji za podrobnou analýzu a vyjádření se,“ zněl další dotaz k šéfovi resortu vnitra.

„A na tohle platíme daně. Výsměch všem. Rozuměl bych na místě pár policejních hlídek, ale vrtulník? Bude i ponorka? Fanoušky označit v uvozovkách? Policisté se definitivně zbláznili. Osekat stavy, výsluhy, nejsme policejní stát,“ nešetří policii Petr Václavek.

„Až si zas Policie bude stěžovat, jak je podfinancovaná, tak si vzpomeňme na tohle,“ dodal k policejní akci při fotbalovém utkání v Českých Budějovicích Martin Cvrček.

„Na tohle jdou vaše daně...“ rozčílil se novinář Michael Durčák, kterého se dotklo, že policie uvedla fanoušky v uvozovkách.

Jak se ukázalo, policie svými kroky rozhořčila i ty, kteří jsou zvyklí ji běžně spíše hájit. „Já se všeobecně policajtů dost zastávám, ale až na vás bude někdo z metru řvát, že jste gestapo, tak se nedivte, vy prasata,“ vzkázal satirický twitterový účet glosující aktuální dění.

V rámci kritiky, která na adresu policistů zaznívá, nechybí zmínky o včerejším otřesném případu, který věčné vtipy na adresu strážců zákonu jen podpořil. Když chtěl policista při besedě v mateřské školce v Přerově seznámit děti se svou profesí, došlo k náhodnému výstřelu při manipulaci se služební zbraní.

„Držte je daleko od mateřských škol, aby jim zas neselhala pistole, a pošlete je otravovat na fotbal – právě jsem dostal nápad, kde ušetřit spoustu peněz chybějících ve státním rozpočtu! Zakažte jim někdo už ty vycházky,“ doporučuje osoba Tomáš.

„Snad nebude mezi ‚fanoušky‘ moc předškolních dětí, aby fízlové zase nestříleli,“ rýpnul do policistů muž vystupující jako fanoušek Slávie.

Jiný neváhal přiblížit důvody, proč „fízly nemá nikdo rád“:  „Napíše špatně jméno klubu, uspořádá policejní manévry, vyplýtvá dardu za helikopotvoru, koně a ponorku, napíše fanoušky do uvozovek. To budou asi předsudky, pojďme střílet do školek,“ vyjádřil se další příznivec Slavie.

Na způsoby, kterými policie komunikuje s veřejnosti, si stěžuje Petr Kvasnovský: „To PČR fakt přijde normální, takhle komunikovat? Co bude příště? Zvěř, toho času občan, na Václavském náměstí vyhodila papír mimo odpadkový koš. Komunikační dno,“ konstatoval.

Rétorika vůči policejním opatřením se stupňovala, mnohými je takové opatření označeno za zbytečné. „Už teď se cítím bezpečně, děkuji. Je od vás milé, že situaci eskalujete již pěkně dopředu – fanoušci v uvozovkách a Slavie... Autorovi bych za to nasral do kafe,“ vyjevil diskutér pod tweetem policie.

„Na nedávný zápas Slavie v Teplicích dohlíželo téměř tři sta policistů v desítkách vozů, aniž by byl následně řešen jediný trestný čin. Asi argument, proč to na její další výjezd udělat s ještě větší parádou,“ sdílel podobný pohled komentující Vojtěch Man.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…