„Havel kouřil a pil. Odvolávali ho?“ Proti hyenám. Silná podpora Zemanovi

17.10.2021 21:12 | Komentář

Zdraví Miloše Zemana, prezidenta republiky, je téma, které plní titulky všech možných mediálních kanálů. Policie na Twitteru uvedla, že nebude umožněn kontakt Zemana s osobami, které nebudou mít souhlas lékaře s návštěvou. Podle sociologa Jana Klána (KSČM) by lidé měli mít k prezidentovi úctu. Politiky, kteří se z nemoci Zemana snaží vytlouci politické body, pak nazval hyenami.

„Havel kouřil a pil. Odvolávali ho?“ Proti hyenám. Silná podpora Zemanovi
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jan Klán

„Mějme úctu k prezidentovi, ať už je jím kdokoliv, a přejme mu hodně zdraví. To samé jsem totiž přál i Václavu Havlovi, i když jsem jej nemusel, ale byl to také člověk, i když loutka zahraničního kapitálu. Miloš Zeman žádná loutka není a plně si uvědomuje multipolár,“ vyzval v Haló novinách sociolog Jan Klán, předseda OV KSČM Kutná Hora. Někteří politici totiž apelují, aby se Parlament zabýval tématem, zda zbavit prezidenta pravomocí zastávat úřad.

Klán uvedl, že s prezidentem někdy nesouhlasí, ale vždy ho v prezidentskýcch volbách podpořil. „Vždy byl v prezidentské volbě tím, komu jsem dal svůj hlas, protože je od roku 1989 pořád stejný se svými pozitivy i negativy – navíc s velkým přehledem a znalostmi,“ připomněl Klán a doplnil, že se mu nelíbí, jak si na zdravotním stavu prezidenta mnozí politici chtějí získat politické body. Zmiňuje například Džamilu Stehlíkovou nebo Pavla Fischera. „Tento jejich postup svědčí o charakterech oněch politiků, kdy na nemoci někoho jiného chtějí být viděni a slyšeni…,“ vyzdvihl svůj názor na Zemana Klán a zavzpomínal na Václava Havla.

„Řekněme jednu pravdu – pamatujete se na to, jak na tom byl Václav Havel, člověk, který kouřil a dost pil? Řešil snad tenkrát někdo, že jej zbaví úřadu? Vůbec nikdo. Byla totiž jednak jiná společnost, která měla stále blízko k době před rokem 1989, a hlavně se dokázali všichni domluvit – od pravice po levici. Ale především se jako loutka hodil mocným, kteří jej ovládali,“ uvedl s tím, že toto Zeman nedělá, a to právě mnohým leží v žaludku. „Dnes se ale sbíhají hyeny, jiný výraz nemám, a snaží se na nemoci prezidenta vytlouct politické body – po vzoru dravého kapitalismu, který se neštítí ničeho. A to je ten nejhorší příklad úpadku dnešní společnosti,“ upozornil Klán a připomněl, že Miloš Zeman, i když je nemocný, je stále prezidentem.

Důvodem Zemanova převozu do nemocnice byly podle Zavoralova vyjádření komplikace provázející chronické onemocnění. Konkrétní informace nesdělil, neměl svolení pacienta. Policie na Twitteru také uvedla, že neumožní přímý kontakt prezidenta Miloše Zemana s osobami, které nebudou mít souhlas ošetřujícího lékaře. Vyhověla tak požadavku Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze, v níž je Zeman od neděle. Jeho ošetřujícím lékařem je ředitel nemocnice Miroslav Zavoral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…