Hudeček půjde do háje. A funkci primátora přepustí sociálním demokratům, koluje po Praze

15.10.2014 9:07

Server Echo24.cz přináší informaci, která zřejmě nepotěší primátora Tomáše Hudečka (TOP 09). Straně prý začíná docházet trpělivost s jeho přešlapy a chystá se ho „hodit přes palubu“.

 Hudeček půjde do háje. A funkci primátora přepustí sociálním demokratům, koluje po Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Zlín, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 6100 lidí

Tomáši Hudečkovi se jakožto lídrovi pražské kandidátky TOP 09 volby moc nepovedly, jeho strana skončila až „druhá“ za hnutím ANO. O moc lépe si mladý politik nevede ani v době povolební. Přešlapy, kterých se dopouští, by podle zjištění Echo24.cz mohly pro jeho ambice znamenat fatální konec.

Zkraje týdne na něj ve vysílání DVtv „práskl“ šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš, že u něj Hudeček před volbami sondoval, zda a za jakých okolností by mohl za ANO kandidovat na magistrát, pokud by mu to nevyšlo ve vlastní straně. Hudeček na toto konto uvedl, že mu od Babiše nabídka sice přišla, on ji ale zdvořile odmítl.

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Pelhřimov, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 4225 lidí

Následně vyplulo na povrch, že měl chtít hned po volbách rozložit potencionálního koaličního partnera Trojkoalici tím, že by z uskupení vzal mezi zastupitele TOP 09 dva členy Starostů a nezávislých. Hudeček sice vzápětí informaci dementoval, nicméně zástupci Trojkoalice jeho slovům zcela neuvěřili a s člověkem, který se je údajně den po volbách snažil rozložit, se jim moc jednat nechce. Podle Echo24.cz to může pro ambice TOP 09 v Praze znamenat vážný problém. Jedinou šancí, jak zachránit volební výsledek v Praze, je prý vyšachování hnutí ANO a utvoření koalice s ČSSD, ODS a Trojkoalicí. A to by osoba Hudečka jako persony non grata pro Trojkoalici mohla překazit.

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Praha 5, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 5239 lidí

Když se k tomu připočtou spory mezi šéfem pražské buňky Jiřím Vávrou, které podle mnohých členů pražské organizace stojí za volebním neúspěchem strany, je podle Echo24.cz jasno: Tomáš Hudeček primátorem nebude. Uvnitř TOP 09 totiž prý podle všeho sílí hlasy, že by strana měla přenechat místo primátora sociálním demokratům. Vyjednavači TOP 09 údajně zatím tuto možnost nechtějí komentovat, ale podle informací serveru by k ní mělo dojít v nejbližších dnech. Kdyby ČSSD na nabídku kývla, Hudeček zůstane bez vytoužené funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…