„I vaše zkurv*né děti jsou rasisté!“ Kamara v Praze zažil noc hrůzy. Malí Češi ho vybučeli a byl vyloučen

01.10.2021 8:42

Jméno fotbalisty Glasgow Rangers Kamary je v Česku dobře známo od sporu se slávistou Ondřejem Kúdelou z jara tohoto roku. Kúdela obvinění z rasistické narážky odmítá. Připouští však, že se v jarním zápase choval nevhodně. Právník Jaroslav Ortman kroutil v rozhovoru pro PL.cz nad Kúdelou hlavou a konstatoval, že se zachoval jako hlupák. Jenže teď všechno pokračovalo na Spartě na Letné, kde Kamaru vybučely děti. Podle Kamarova právníka je to veliká hanba České republiky.

„I vaše zkurv*né děti jsou rasisté!“ Kamara v Praze zažil noc hrůzy. Malí Češi ho vybučeli a byl vyloučen
Foto: Repro YouTube
Popisek: Glen Kamara viděl poslední zářijový den roku 2021 červenou kartu. Praha bouřila

Od jarního osmifinále Evropské ligy je jméno Glena Kamary ze skotských Rangers dobře známo i v České republice. Záložník Rangers tehdy obvinil slávistického fotbalistu Ondřeje Kúdelu z rasistického slovního útoku. Kúdela opakovaně odmítl, že by se vůči soupeři zachoval rasisticky. Ale od UEFA dostal desetizápasovou stopku. Pro čtyřiatřicetiletého fotbalistu jde o tvrdý trest.

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29730 lidí

Kamara tvrdí, že ho Kúdela nazval „zas*anou opicí“. Slávistický fotbalista striktně odmítl, že by se choval rasisticky, byť připustil, že se vůči Kamarovi choval nevybíravě. Od právníků slávistického fotbalisty mimo jiné zaznělo, že angličtina jejich klienta není natolik dobrá, aby mohl Kamarovi říct to, co fotbalista Rangers tvrdí.

Jenže tím to neskončilo. Kauza Kamara jede dál.

Tentokrát na Spartě. Ta na Letné přivítala Rangers bez dospělých diváků. Sparta měla uzavřené hlediště pro dospělé diváky kvůli rasistickým urážkám na adresu hráče Monaka Aureliena Tchouameniho z léta letošního roku.

Kamarův právník Aamer Anwar vyjádřil naději, že když na Spartě nebudou dospělí fanoušci, hráči se budou moct soustředit a fotbal. Bez rasistických útoků. Jenže se nedočkal. V hledišti seděly děti a i ty Kamaru vypískali. Anwar to považuje za ostudu Česka. „Tento večer byl pro českou stranu ostudou,“ uvedl s tím, že je velkou hanbou, když Kamara, a s ním i jeho další spoluhráči černé pleti, musí čelit takovémuto chování i od nejmladších Čechů.

Děti Kamaru ze stadionu vybučely.

Kamara na Spartě

A z fanouškovského účtu Rangers přišla reakce poněkud krkolomně přeložená do českého jazyka.

„Dokonce i vaše zkurvené děti jsou rasisté. Klábosit Kamaru, protože byl rasově zneužíván. Vaše země je v rozpacích,“ zaznělo.

Kamara na Spartě

V Česku se Kamara dočkal kritiky i zastání. Právník Jaroslav Ortman kupříkladu naznačil, že od Kúdely nebylo moc chytré Kamarovi cokoli šeptat, jelikož musel vědět, jak ostře se v poslední době sledují jakékoli narážky.

„Kúdela je úplný hlupák, protože dobře ví, jak je sledován boj proti rasismu, a ať řekl protivníkovi do ucha cokoliv, šlo o zbytečnou provokaci,“ okomentoval chování slávistického hráče v dubnu tohoto roku právník Jaroslav Ortman.

Většinou se ale Kúdela dočkal zastání, alespoň v českém domácím prostředí.

„Já si nemyslím, že my Češi jsme nějací velcí rasisti. Ale musíme si zkrátka zvyknout na to, že v Americe i v Británii jsou na podobné situace extrémně hákliví. A my, ať chceme, nebo nechceme, bychom se tomu měli přizpůsobit a hlavně nezavdávat nějakou příčinu k těmto spekulacím," poznamenal ke Kúdelově kauze brankář Jan Stejskal.

Sparta nakonec v utkání zvítězila o gól. Kamara dostal v 74. minutě druhou žlutou kartu a zápas pro něj předčasně skončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…