„Jak sovětskej generál!“ Ověšený Macron terčem posměchu

29.07.2021 11:03

V neděli byl francouzský prezident Emmanuel Macron na návštěvě území Francouzské Polynésie. Internetové vtipálky však nezajímaly ani tak důvody návštěvy, jako počet věnců, který místní Macronovi umístili na krk. A tak mu ještě nějaké přidali. Ale možná ani nemuseli, podle videí z ostrova nebyl Macron pod věnci skoro vidět.

„Jak sovětskej generál!“ Ověšený Macron terčem posměchu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Macron ověšený polynéskými věnci - internetová koláž

Anketa

Vnímáte sudetské Němce jako své krajany?

3%
96%
hlasovalo: 19687 lidí
Francouzský prezident Emmanuel Macron nedávno navštívil Francouzskou Polynésii, zámořské společenství Francie v Oceánii. Souostroví je známé jednak turismem, ale také tím, že sloužilo jako „střelnice“ pro vývoj francouzských jaderných zbraní.

Reportáž ze státní návštěvy přinesl server Euronews. Tématem jednání byly prý klimatická změna, zvýšená aktivita Číny v regionu a také následky jaderných testů. „Obyvatelé soustroví nacházejícího se mezi Austrálií a Mexikem doufají, že Macron potvrdí, že ti, kdo mají potíže kvůli nemoci z ozáření dostanou kompenzace, když Francie využívala soustroví jako místo pro testování atomových zbraní po desítky let,“ zaznělo v reportáži. Testy jsou prý výsledkem „rasistické koloniální politiky“, která nebrala ohledy na život obyvatel.

Po výstupu z letadla obdržel francouzský prezident svůj první tradiční věnec upletený z květin. Nebyl zdaleka poslední, a tak ještě před odjezdem měl Macron zavěšeny na krku věnce nejméně čtyři a připomínal lehce sovětské generály z minulého století.

Skutečná fotka

Z prezidenta si vystřelili internetoví vtipálkové a následně i magazín L’Obs, kterým byli (odhadujeme) čtyři věnce málo, a tak Macrona zahalili do věnců od krku až po nohy.

Upravená fotka

Nicméně ze záběrů ze státní návštěvy je vidět, že realita nebyla fikci příliš vzdálená a Macron byl věnci obtěžkán tak, že z něj jeho doprovod raději nějaké sundal.

Odvěncování Emmanuela Macrona

Podle serveru Politico je s Emmanuelem Macronem jako prezidentem Francie spokojeno 40 % Francouzů, naopak 57 % spokojeno není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…