„Jasnou a jednoznačnou podporu Petru Fialovi.“ Už se podepisuje petice „Antiváclavák“

11.09.2022 16:10

Klub na obranu demokracie spustil podpisovou akci na podporu premiéra Petra Fialy. „Rádi bychom jasně a jednoznačně podpořili jeho vyjádření k demonstraci na Václavském náměstí ze soboty 3. září 2022. Politická situace je podle našeho názoru velmi vážná, stanovisko premiéra Fialy je správné a zatím se mu nedostalo dostatečné podpory, spíše kritiky a výhrad,“ vyzývá k podpisu klub na svých webových stránkách.

„Jasnou a jednoznačnou podporu Petru Fialovi.“ Už se podepisuje petice „Antiváclavák“
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Petr Fiala

Klub na obranu demokracie shrnul informace o demonstraci, která se uskutečnila minulý týden na Václavském náměstí a jíž se účastnilo na 70 tisíc lidí. 

„Premiér Fiala k demonstraci řekl, že každý má právo vyjádřit své postoje a demonstrovat. Zároveň vyslovil své přesvědčení, že demonstraci svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci, mají blízko k extrémním pozicím a jsou proti zájmům ČR. Ruská propaganda a dezinformační kampaně se objevují na našem území opakovaně a někdo jim prostě podléhá. Větší či menší výhrady k tomu, co řekl pan Fiala, dali najevo z politiků mj. Jana Mračková Vildumetzová (ANO), Martin Kuba (ODS), Martin Půta (Starostové za Liberecký kraj), Jan Hrnčíř (SPD), předseda ČMKOS Josef Středula, Alena Schillerová (ANO). Velmi zdrženlivý byl i Andrej Babiš,“ poznamenává Klub za obranu demokracie.

„Jistě, každý má právo vyjádřit svůj názor. Rádi bychom proto i my v rámci našich možností vyslovili jasnou a jednoznačnou podporu premiéru Fialovi v jeho názorech, které jsme tu ocitovali. Jednak se nám zdá, že výrazná podpora zatím nezazněla. A jednak, starší z nás se pamatují na dobu, které se dnešek sice zatím pořád ještě moc nepodobá, ale mohl by se podobat: na dobu mezi němým protestem Jana Palacha a brutálním potlačením demonstrace z 21. srpna 1969,“ vyzvali signatáři, mezi něž patří Bohumil Doležal, Jan Scheinost a další, k podpoře podpisem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…