„Jsme blbci, že jsme vás volili!“ Příznivci SPOLU po výstupu Fialy ve varu

12.05.2023 18:40 | Ze sítí

Premiér Petr Fiala slíbil, že se v rámci konsolidačního balíčku bude šetřit i na straně státu, který by měl být štíhlejší a efektivnější. Podle Fialy se na platech státních zaměstnanců ušetří 22 miliard korun tím, že se mimo jiné zruší zbytečná oddělení a útvary. Lidé Fialovi vzkazují, ať začne zrušením zbytečných ministerstev.

„Jsme blbci, že jsme vás volili!“ Příznivci SPOLU po výstupu Fialy ve varu
Foto: Facebook Petra Fialy
Popisek: Premiér Fiala ohlašuje stabilizační balíček

Vláda ve čtvrtek představila dlouho očekávaný konsolidační balíček, v jehož rámci by se měly miliardy ušetřit i přímo ve státní správě. „Chceme, aby stát byl efektivnější, štíhlejší a aby šel příkladem. To neznamená, že budou mít státní zaměstnanci nižší plat, ale že například nebudeme obsazovat neobsazená pracovní místa ve státní sféře, že se budeme snažit rušit zbytečná oddělení a útvary, že budeme snižovat byrokracii a že budeme digitalizovat. Státu tak ušetříme 22 miliard na výdajích,“ uvedl Fiala na Twitteru.

 

 

Rušení zbytečných pozic by podle mnohých mělo začít přímo na vládě. „A co zbytečná ministerstva a zbyteční ministři, ty nic, brněnský popleto? Podejte demisi a uleví se všem. Ve finále i většině z vás,“ vzkázal Martin Krejzar.

 

 

Jiní se pozastavují nad tím, že místo snižování platů vláda rovnou bude propouštět. „Místo snížení platů rovnou vyhazov, ODS ve formě,“ uvedl účet sledující ekonomická data a politiku Moderní měna.

 

 

Fialův nápad, že se ušetří neobsazováním prázdných míst leckoho pobavil. „Úspora z 0,– na 0,–! Vskutku mistrovský tah v šetření. ‚Nebudeme obsazovat neobsazená pracovní místa.‘ Že si Andrej s Alenkou a dablKájou dělali z lidí prdel, byla jedna věc, ale že bude pokračovat ODS, jsem fakt nečekal. Ano, Péťo, jsme úplní blbci. Že jsme vás volili,“ stálo v dalším příspěvku.

 

 

Mantra o zeštíhlování a digitalizaci je navíc podle dalších jen prázdnou frází. „To už ale říkáte od předvolební kampaně. Chceme štíhlejší stát. A zatím se nestalo vůbec nic. Chtělo by to přejít k činům,“ reagoval další komentující.

 

 

Zklamaných voličů koalice SPOLU je čím dál víc. „Štíhlý stát neznamená zvyšovaní příjmů (daní). Znamená to snižování nakladů. Strašně jste mě zklamal Vy osobně a celá (dnes už levicová) ODS,“ nebral si servítky Ondřej Sika.

 

 

reklama

autor: jma

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Lidé nepouživají mozek., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSmrček , 12.05.2023 19:15:17
Snažší je si osvojit prefabrikované názory z ČT. Tady nejde o to co vám řeknou, ale o to co zamlčí, protože by se to nelíbilo globalistickým loutkovodičům. Na opozici se vytáhne, nebo vyrobí nějaké kompro a člověk závislý na těchto informacích bude štěstím bez sebe, že u dalších voleb vymění Starosty za Piráty a ODS za TOP 09.

|  20 |  0

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …