„Jste obyčejný starý probruselský patolízal!“, „My chceme Zemana“, „Držíme palce“. Drahoš spustil na internetu lavinu

30.03.2017 18:51

Od chvíle, kdy vědec Jiří Drahoš oznámil svou kandidaturu na prezidenta republiky, plní sociální sítě hlasy na jeho podporu a také se samozřejmě ozývají jedinci, kteří jeho činnost kritizují a chválí současnou hlavu státu Miloše Zemana.

„Jste obyčejný starý probruselský patolízal!“, „My chceme Zemana“, „Držíme palce“. Drahoš spustil na internetu lavinu
Foto: jiridrahos.cz
Popisek: Jiří Drahoš

„Kam vás vede slepá vášeň, jste obyčejný starý probruselský patolízal. Na pana Zemana nikdo nemá, a nějaký akademik? Nikdo vás nezná, kde jste alpinoval?“ zeptala se přímo na osobní stránce Jiřího Drahoše Vlasta Vičánková.

Roman Witosz se pak přidal se svým ostrým komentářem. „Drahošu, vyser se na to! My chcem Zemana a na toho ty ani v nejmenším nemáš!“ napsal a poznamenal, aby Drahoš šel raději sázet konvalinky na zahrádku. 

„Vážený pane Drahoši, je chvályhodné, že v době nastávajícího morálního úpadku zvedáte hozenou rukavici. Rozhodně se nenechte odradit některými jedinci, kteří tak jako zde, jsou sprostí i venku. Výsledek dlouholetého snažení stávajícího pana prezidenta. Takže, za mě dobrý,“ povzbudil pak pro změnu Drahoše Jakub Chromý. 

„Další blbej sluníčkář... Jen tak dál, alespon se hlasy tříští...“ poznamenal vzápětí Petr Havelka. Mnoho lidí pak Drahošovi vyčítá právě jeho podpis pod petici vyzývající k větší toleranci k uprchlíkům. „Výzva vědců nebyla myšlena jako výzva pro přijímání uprchlíků, ale abychom problém migrace řešili s chladnou hlavou a na základě faktů,“ zareagoval pak na mnohé komentáře v diskusi Drahoš. 

„Z těch bleskurychlých agresivních reakcí Hradu na kandidaturu Drahoše je vidět, že se Zeman bojí,“ uvedl pak v reakci redaktor Respektu Ondřej Kundra. Jiří Ovčáček byl za své reakce na sociálních sítích kritizován. Odmítá však, že by vedl kampaň za Zemanovo znovuzvolení, prý jen tlumočí stanoviska prezidenta Zemana. „Hájím jeho stanoviska a hájím pana prezidenta,“ dodal. A využívá k tomu, jak píší Lidové noviny, národoveckou notu, kdy mimo jiné Jiřího Drahoše přirovnává k Hillary Clintonové a Zemana k Donaldu Trumpovi.

Drahoš se v současné době k Ovčáčkovým tweetům nechce vyjadřovat. Politolog z Univerzity Palackého Pavel Šaradín však před Ovčáčkovou agresivitou varuje. „Může přijít bumerang efekt, který se stočí proti němu,“ dodal. A Ovčáčkovy výpady kritizuje i další prezidentský kandidát Michal Horáček. 

Zaprděná kotlina dle Plesla

„Který Jiří? Drahoš? Kdo to je? Bizoni budou muset vymyslet nějaký decentní sex skandál na zviditelnění své loutky. I Klaus měl v pravý čas svoji letušku,“ připomněl pak v souvislosti s oznámenou Drahošovou kandidaturou americký novinář Erik Best.

„Předpokládám, že prezident Drahoš nás z této zaprděné kotliny plně zaostalých Čecháčků vyvede v první řadě tím, že nikdy nepojede do Moskvy, do Pekingu ani do Washingtonu,“ zmínil šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

„Fakt se mi líbí kandidáti na prezidenta, kteří definují své hodnoty. Na rozdíl od těch, kteří je skrývají v marné snaze získat voliče Miloše Zemana na to, že je oklamou. Získat voliče Miloše Zemana pro svou osobu je nutné získat tak, že je získáme pro své hodnoty,“ podotkl také občanský aktivista Tomáš Peszynski. 

Zástupce spolku Evropské hodnoty Jakub Janda pak jen krátce uvedl, že show začíná. „Show is on,“ napsal na svůj facebookový profil.

O post prezidenta se hodlají ucházet také textař a podnikatel Michal Horáček, lékař a aktivista Marek Hilšer a podnikatel Igor Sládek; ve hře jsou i další jména. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…