„Kdy chodí do práce?“ Německá herečka proti přilepeným. Každý Čech ji zná

03.10.2023 11:28

V pondělí 2. října aktivisté z Poslední generace, Der Letze Generation, opět zablokovali několik ulic Berlína. Mezi aktivisty a řidiči létaly vzduchem nadávky, vajíčka i plivance. A to až tolik, že vášně museli na ulici krotit policisté. Jasný vzkaz aktivistům z Poslední generace poslala i slavná německá herečka, kterou dobře zná i mnoho českých diváků. Dáma, která stála po boku Vinnetoua, dala jasně najevo, že pro tyto aktivisty nemá pochopení.

„Kdy chodí do práce?“ Německá herečka proti přilepeným. Každý Čech ji zná
Foto: Vít Hassan
Popisek: Ekologičtí aktivisté z hnutí Extinction Rebellion.

Vzhledem k tomu, že Česká televize v létě pravidelně opakuje filmovou sérii s náčelníkem Apačů Vinnetouem, mnozí čeští diváci znají i film Vinnetou a míšenka Apanači. Po boku Pierra Brice v roli Vinnetoua se coby míšenka Apanači objevila Uschi Glas (*1944), která letos oslavila 79. narozeniny. Ve filmu po boku Vinnetoua v roce 1966 nastartovala svou filmovou kariéru. Od té doby si zahrála v nespočtu filmů včetně romantických příběhů Ingy Lindström. A i ve svém požehnaném věku má prý ještě dost energie a plánů do dalších let.

Ve svých takřka 80 letech dává Uschi Glas také najevo, že nemá ani za nehet pochopení pro klimatické aktivisty z organizace Last Generation, Poslední generace, kteří se přilepují k silnicím a dávají i všelijak jinak najevo, že hodlají takřka za jakoukoli cenu zachránit planetu Zemi před počínáním člověka.

„Slyšela jsem o případech, kdy žena nutně potřebovala k lékaři, nebo kdy matka se třemi dětem uvízla v zácpě na dlouhé hodiny. Jen pro pár lidí ležících na silnici,“ jala se vysvětlovat svůj postoj v rozhovoru pro server listu Berliner Morgen Post. „Nemám pro to pochopení,“ zdůraznila.

A hned přidala několik otázek.

„Zajímalo by mě, jak jsou organizovaní? Jak fungují? Kdy chodí do práce? … Chápu jejich motivaci, ale způsob, jakým ji prosazují, mi není vlastní,“ konstatovala.

Prozatím poslední větší akci spustili aktivisté z Der Letze Generation v pondělí 2. října v Berlíně. Aktivisté opět zblokovali několik ulic a policisté museli podle serveru Die Welt znovu krotit vášně. „Naše pohotovostní služby odstraní blokády co nejrychleji,“ zaznělo ze strany policie. Ale mezi řidiči a aktivisty vzduchem i tak létala vajíčka, plivance i nadávky. Strážci zákona proto všechny opakovaně vyzývali ke klidu.

V ulici Britzer Damm se lidé přilepili na vozovku směsí písku a lepidla. Na silnici také sypali směs pasty a uhelného prachu, který odkazuje na ropu a na to, jaké škody může toto fosilní palivo Zemi způsobit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

„Kdy chodí do práce?“ Německá herečka proti přilepeným., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 03.10.2023 11:47:35
No přece když se jdou přilepit.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …