„Kok*ti, prd*l.“ Hřebejk si utahuje z Prymulovy ostudy. Přijde Maďar? To by byla karma...

23.10.2020 13:13

Poté, co vyplulo na veřejnost, že ministr zdravotnictví Roman Prymula spolu s šéfem poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem porušují vládní protikoronavirové restrikce, se do dvojice pustila česká veřejnost. Rezignace je nejčastějším požadavkem, ministr prý podkopal důvěryhodnost opatření. „Prymula si myslí, co já říkám. Kdyby si myslel, že je ten virus problém pro staré a unavené muže, takhle by se tam nesešli,“ napsal předseda stomatologů Roman Šmucler.

„Kok*ti, prd*l.“ Hřebejk si utahuje z Prymulovy ostudy. Přijde Maďar? To by byla karma...
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Režisér Jan Hřebejk

Server Blesk.cz zveřejnil ve své fotoreportáži ministra zdravotnictví Romana Prymulu a předsedu poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka, jak po půlnoci porušují nařízení vlády. Do luxusního podniku Rio’s na Vyšehradě, který měl být dle nových pravidel uzavřen, měl dorazit ministr zdravotnictví Roman Prymula před desátou hodinou večer. Po nějakém čase ven vyšli další lidé, zjevně v dobré náladě, které akutální omezení nijak netrápilo.

Kolem půl dvanácté vycházel z restaurace ministr Prymula, zastrkoval si peněženku do kalhot a mířil k přistavené vládní limuzíně, to vše bez roušky. Ač je to právě on, kdo varuje před kolapsem zdravotnického systému, pokud budou občané nošení roušek podceňovat.

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí

Ministr byl razantně odsouzen nejen politiky, ale i veřejností. Například marketér, dlouhodobě žijící v Kataru, Martin Jaroš si myslí, že je zapotřebí okamžitá demise, a to nejen Romana Prymuly, ale i premiéra Andreje Babiše. „Možná se zeptáte, zda má premiér odstupovat kvůli jedné fotce ministra v Blesku. Ale tady nejde o jednu hospodu a pár papalášů bez roušky. Tady jde o již naprostou ztrátu důvěry v intelektuální, manažerskou a morální způsobilost této vlády řídit zemi v době největší krize našich moderních dějin. Krize, kterou ostatně právě tato vláda nechala vyrůst do světově bezprecedentních poměrů,“ pokračoval Jaroš.

Prý již mnohokrát komentoval, že jsou čeští občané tradičně nedisciplinovaní, nedůvěřují autoritám, porušují pravidla, čímž mají situaci pouze zhoršovat. Prý se však autoritám, jaké máme dnes, důvěřovat nedá. Navíc vláda dle Martina Jaroše v současné situaci nemá jakékoliv morální právo vyžadovat po ostatních dodržování pravidel, které sama porušuje.

„A právě to – že sami podkopali důvěryhodnost opatření, která mají nyní zachraňovat životy – to je podle mě politický zločin. Vám všem ostatním přeju, abyste zůstali v bezpečí doma, co nejméně se vystavovali rizikovým situacím a dodržovali rozumná opatření pro vlastní zdraví NAVZDORY této vládě nýmandů. Nebojte, za pár týdnů to začne klesat, Česko to společně zvládne, ale – #babisidemisi!“ zakončil marketér svůj příspěvek na facebooku.

Po internetu se navíc začaly šířit vtípky, které narážely na incident ministra Prymuly. Například tento zachycuje recenzi restaurace, ve které oba výše zmínění byli. „Dorazil jsem až před desátou, ale nechali nás po zavíračce. Moc příjemný servis a obsluha. Bylo vidět, že během nouzového stavu nejsou tak přepracovaní. Roušky nepovinné. Určitě se brzy vrátím,“ zněla recenze, která samozřejmě nebyla od skutečného Romana Prymuly, ale jednalo se tedy o montáž.

Filmový režisér Jan Hřebejk na svém twitteru přišel s tím, jak by mohla vypadat konverzace mezi Romanem Prymulou, Jaroslavem Faltýnkem a premiérem Andrejem Babišem.

„Babiš: Poďte zadem, kreténi!

Faltýnek: To už je teď u prdele, všichni jsou zavřený doma a chrápou.

Babiš: Máte alespoň roušky, kokoti?

Prymula: Na roušky sere pes, voe.“

Únik tohoto rozhovoru bude stát, dle Jana Hřebejka, ředitele Bezpečnostní informační služby Michala Koudelku křeslo.

 

 

Satirická stránka OPRÁSKI S HISTORJE, která stojí za úspěšným internetovým komiksem, napsala, že mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček měl oznámit, že ministr zdravotnictví Roman Prymula obdrží Řád Bílého lva příští rok, ale ve formě in memoriam. Narážel tím na to, že prezident Miloš Zeman již před pár měsíci avizoval, že profesoru Prymulovi udělí státní vyznamenání za boj s první vlnou epidemie. Řád Bílého lva in memoriam se poté uděluje pozůstalým vyznamenaného. Satirická stránka tedy naznačuje, že Roman Prymula za rok nebude žít.

 

 

Novinář Čestmír Strakatý si myslí, že jestliže Roman Prymula rezignuje, tak ho nahradí Rastislav Maďar. „Karma tomu zjevně chce,“ myslí si autor, moderátor Prostoru X na Reflexu.

 

 

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

Do diskuse pod příspěvkem Miroslava Kalouska se připojil i šéf stomatologické komory Roman Šmucler. Kalousek psal, že je třeba okamžitá rezignace ministra. Šmucler napsal, že si Prymula myslí to, co on sám říká a zbytek má být politika. „Kdyby si myslel, že je ten virus problém pro staré a unavené muže, takhle by nesešli. Je to jako v nejhorším chřipka 1968, spíše 2009. To jiní ministři zvládli, ani jsme si nevšimli jak,“ dodal.

Na to mu uživatel Jarda Krejčí poznamenal, že nejvíce peněz za péči o nemocné lze přece získat tím, že bude co nejvíc nemocných. S tím Šmucler souhlasil. PCR testy, neboli testy, které se v současné době používají na identifikaci koronaviru v těle, jsou prý zlatý důl. „Jakmile je covid pozitivní pacient s čímkoli, super. Naopak, ostatní mají smůlu,“ dodal.

Publicista Petr Ludwig na svém facebooku aktualizoval stav a přidal příspěvek: „Země příběhů,“ což doplnil vlajkou České republiky. Narážel tím tedy nejspíše na zmíněnou kauzu.

Zpěvák Leoš Mareš upravil metodu tří R, která původně zní: „ruce, roušky, rozestupy.“ Tu Mareš změnil na: „Roman, Restaurace, Rio,“ čímž samozřejmě narážel na název restaurace, ve které Roman Prymula a Jaroslav Faltýnek byli zachyceni.

 

 

Roman Prymula ovšem kritiku schytával nejen od známých osobností, ale ostře se do něj pustili i v různých facebookových skupinách. Například Milan Mráz si ve skupině Občanská neposlušnost postěžoval, že jde o výsměch lidem a má to být na demisi. „A za tohle dostane nejvyšší vyznamenání od Zemana?? Nenacházím slušných slov!!!“ napsal naštvaný uživatel.

Renata Adamová poznamenala, že pokud jsme dočetli tento neuvěřitelný příběh až sem, tak si máme nasadit roušku, jít do práce, pak na nákup a poté hned domů. „Buďte LEPŠÍ a ZODPOVĚDNĚJŠÍ než pan ministr,“ dodala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…