Končí lhůta pro přezkoumání přihlášek kandidátů do Senátu

13.08.2012 6:09

Pověřeným obecním úřadům dnes končí lhůta k tomu, aby přezkoumaly přihlášky kandidátů do letošních podzimních senátních voleb. Pokud úřad najde v přihlášce chyby, musí do 15. srpna vyzvat k jejich nápravě.

 Končí lhůta pro přezkoumání přihlášek kandidátů do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věci veřejné představily své kandidáty do Senátu

Stejně tak končí dnes lhůta pro přezkoumání kandidátních listin pro volby do zastupitelstev krajů. Také zde musí v případě závad úřad vyzvat k jejich odstranění.

Dnešek je také posledním dnem pro doplňování dalších kandidátů do kandidátních listin pro krajské volby i pro změnu jejich pořadí.

Narostl počet kandidátů

Do krajských voleb se letos přihlásilo sedm desítek politických uskupení, ne všechny ale kandidují ve všech krajích. Při minulých volbách před čtyřmi lety předložilo kandidátky na 60 stran, hnutí nebo jejich koalic, registračním sítem prošlo ale jen 56.

Senátory by se chtělo letos stát téměř 250 kandidátů. Při minulých volbách před šesti lety se ve stejných volebních obvodech nominovalo na 210 adeptů, registračním sítem jich tehdy prošlo 200. Dosud největší zájem o zvolení senátorem byl zatím předloni, kdy se přihlásilo na 220 kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…