„Kvazi elity, nálepkování, inkviziční jediná správná pravda!“ Zeman na státní svátek povstal

28.10.2023 13:30 | Monitoring

„To, že máme svobodu, neznamená, že o ni nemůžeme být připraveni.“ U příležitosti státního svátku 28. října při setkání členů Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) to v projevu prohlásil bývalý prezident Miloš Zeman. Vyzval k postavení se proti nálepkování, proti prosazování jediné správné pravdy a proti znovuzavádění cenzury.

„Kvazi elity, nálepkování, inkviziční jediná správná pravda!“ Zeman na státní svátek povstal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na plese ČSBS pořádaného u příležitosti státního svátku promluvil jako první exprezident Miloš Zeman

„Přijal jsem s radostí vaše pozvání, protože na rozdíl od jiných si Českého svazu bojovníků za svobodu vážím. Bojovat za svobodu je nevděčný úděl,“ započal svůj projev exprezident Miloš Zeman k výroči vzniku samostatného československého státu.

„To, že máme svobodu, neznamená, že o ni nemůžeme být připraveni. Koneckonců, byla zde temná období v našich dějinách, kdy se tak v minulosti stalo. Chtěl bych říci, že se tak do jisté míry děje i dnes,“ pokračoval bývalý prezident Zeman.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29497 lidí
„Máme zde boj za liberální demokracii. To je krásné heslo a krásné slovní spojení, ale obávám se, že v některých případech jde o uspořádání, které není ani liberální, ani demokratické. Že jde spíše o netolerantní nadvládu kvazi elit, nikoli tedy skutečných elit svého národa,“ poznamenal.

„Mimo jiné právě proto se domnívám, že je potřeba být zde přítomen a že je potřeba pořád vyzývat, abychom proti netoleranci, proti nálepkování a proti prosazování inkviziční jediné správné pravdy a často i znovuzavádění cenzury, dokázali pozdvihnout svou tvář,“ řekl Miloš Zeman.

Českému svazu bojovníků za svobodu popřál, aby získával i nové členy, aby vedle úcty ke členům dosavadním si dokázal vážit i těch, kteří proti zárodkům budoucí i přítomné nesvobody dokáží svým způsobem bojovat.

„Bertolt Brecht jednou říkal: ‚Je nešťastná země, která nemá hrdiny; a je nešťastná země, která je potřebuje.‘ Přál bych vám, aby vás tato země, tento národ, lidé i nadále potřebovali,“ zakončil Miloš Zeman za potlesku své sváteční vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak . . . . ! ! ! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLoupeznicek , 28.10.2023 13:54:38
*** Bravo exprezident pan Ing. Miloš Zeman ***

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…