„Kvůli tomu mi říkají prodavačka mobilů.“ Pekarová se rozpovídala o minulosti

31.01.2024 21:55 | Monitoring

Předsedkyně Poslanecké sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová sdílí na sociální síti své dojmy z pracovní cesty v Arménii, kam se vydala v doprovodu podnikatelské delegace. Navštívila dětský domov v Jerevanu, kde před třinácti lety dobrovolničila, a zavzpomínala na svá studentská léta, kdy se musela živit jako „prodavačka mobilů“, jak ji její kritici nelichotivě nazývají.

„Kvůli tomu mi říkají prodavačka mobilů.“ Pekarová se rozpovídala o minulosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Markéta Pekarová Adamová v rámci návštěvy Arménie vzpomínala na vysokoškolská léta, a sice jak bylo složité skloubit studium s prací. „Na své pracovní cestě v Arménii jsem navštívila místo, které mi do života hodně dalo. Během studia vysoké školy jsem se musela postavit na vlastní nohy se vším všudy, takže jsem naplno studovala, ale i pracovala.

Ano, teď mi kvůli tomu někteří říkají ‚prodavačka mobilů‘. Nevadí mi to, byla to dobrá zkušenost a práce, s níž se studium dalo skloubit,“ dodala k označení, kterým ji ve Sněmovně nejednou častoval například předseda hnutí ANO Andrej Babiš, jelikož je Pekarová Adamová bývalá obchodní zástupkyně T-Mobilu.

„Zároveň jsem však chtěla poznávat svět a peněz na cestování moc nezbývalo. V dobrovolnictví jsem našla ideální způsob, jak smysluplně strávit dovolenou, poznat jinou zemi, ale i samu sebe,“ pokračovala ve svém komentáři.

V Arménii se v roce 2011 účastnila dobrovolnické pracovní stáže v dětském domově v Jerevanu, kam se nyní po letech vydala znovu podívat. „V dětském domově tady v Jerevanu jsme se spolu s dalšími dobrovolníky z celého světa věnovali dětem. Jejich prázdniny by jinak provázela hlavně nuda, ale my pro ně vymýšleli řadu aktivit, jezdili na výlety, hráli hry i divadlo. Zpočátku byly děti nedůvěřivé, ale postupně jsme si k sobě našli cestu. Byla radost vidět, jak za těch pár týdnů pookřály,“ popsala své dojmy politička.

Potěšilo ji, jak se dětský domov v průběhu času změnil. „Jsem vděčná, že jsem se sem mohla po třinácti letech vrátit. Změnil se způsob práce s dětmi, více než dětský domov dnes funguje jako naše Klokánky. Mnoho věcí však zůstalo při starém, a tak poznávám nejen chodby a místnosti budovy, ale i zahradu s hřištěm, na němž jsme hrávali s dětmi fotbal. Děkuji za možnost potěšit malým dárkem děti, které zde žijí dnes. A popřát jim do života hodně odvahy a sil k překonávání veškerých překážek,“ uvedla.

O speciálním vztahu k Arménii se zmínila i v souvislosti se setkáním s předsedou Národního shromáždění Arménie. S ním řešila rozvíjející se česko-arménskou parlamentní spolupráci a diskutovali mezinárodní otázky včetně vývoje na Ukrajině a v kavkazském regionu. „K Arménii mám speciální vztah. Děkuji za pozvání a přátelské přijetí,“ dodala v jednom z dalších příspěvků z reportu v Arménii šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

chudák, ta už se v životě, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepejsek52 , 01.02.2024 13:49:18
teda nadřela.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…