„Lidé obrací každou korunu a Jurečka pořádá vánoční banket za 400 tisíc?!“ Konečná ve varu

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
07.12.2023 21:12 | Rozhovor

„STAČILO hlavně vlády P. Fialy. I na evropské úrovni – zrušení práva veta, zákaz výroby spalovacích motorů, nedostatek léků – na to všechno existuje jednoduchá odpověď: STAČILO!“ říká europoslankyně a šéfka KSČM v souvislosti s představením nové koalice s názvem „STAČILO!“. Ohledně čerstvých informací o dalším zdražování potravin padlo slovo „hulvátství“ a výzva k omluvě. Nešetřila ministra Výborného a nechybí ani vzkaz pro ministra Jurečku.

„Lidé obrací každou korunu a Jurečka pořádá vánoční banket za 400 tisíc?!“ Konečná ve varu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

Paní poslankyně, tento týden na tiskové konferenci představila KSČM novou koalici STAČILO!, se kterou chcete kandidovat do voleb. Co voličům například nabízíte? A proč tato koalice vznikla?

Tato koalice vznikla jako odpověď na obrovskou poptávku po tom, aby se našlo uskupení, které zabrání propadu velkého množství hlasů. A jak ukazují průzkumy veřejného mínění, tak toto tady opět hrozí. Podařilo se nám dát dohromady osobnosti, odborníky ve svých oborech a hlavně lidi, kteří mají neskutečné odhodlání prát se za naši zemi a její občany.

STAČILO! je silnou alternativou sněmovní opozici i roztříštěné mimoparlamentní scéně, která svými hádkami a egy jednoznačně nahrává vládě Petra Fialy!

Co říkáte na to, že v médiích zaznělo, že na vaší kandidátce se objevuje několik dezinformátorů?

Nečekala jsem, že snad budou česká média chválit uskupení STAČILO!, které jde proti vládní pětikoalici a prezidentovi, jež si část novinářů vysnila a skrytě (někteří dokonce otevřeně) je podporovala a podporují. Média i hejtři se hned dali do práce, což svědčí o jediném – mají z nově vzniklé koalice velký strach.

O sjednocení levice mluví už nějakou dobu i bývalý premiér Jiří Paroubek. Podle jmen na kandidátce k dohodě s ním zřejmě nedošlo. Prozradíte proč? Nebo budete ještě jednat?

Ano, jednání s dalšími osobnostmi i uskupeními pokračují. My nejsme ti, kdo by chtěli opozici štěpit a ulehčovat tak práci vládní pětikoalici.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Škoda, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevodnař , 08.12.2023 9:56:53
že tato pani vystupuje pod hlavičkou KSČM strany ktera je napadana "Pravem i nepravem" ze všech stran!! zdyť tato osoba ma v 90% ve všem pravdu vynechame li ideoligii!! :-(((

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…