„Místo slovenskýho Maďara, Sudety volí Rakušana!“ Fotka, která může změnit průběh voleb. A my ji máme

10.09.2021 14:38 | Ze sítí

Stále citlivá otázka Sudet je znovu na scéně. Ať už chtěně, či mimoděk se o ní postarala dvojice předsedů STAN a Pirátů. Vít Rakušan a Ivan Bartoš před televizními kamerami odpovídali na otázky, přičemž za sebou měli v titulku uvedený transparent. Pozastavil se nad tím nejeden uživatel na twitteru. Řada z nich snímek poslala také do redakce PL.

„Místo slovenskýho Maďara, Sudety volí Rakušana!“ Fotka, která může změnit průběh voleb. A my ji máme
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Piráti a Starostové v Ústí nad Labem odstartovali horkou fázi volební kampaně s heslem "Země bez korupce, budoucnost bez dluhů"

Anketa

Vnímáte sudetské Němce jako své krajany?

3%
96%
hlasovalo: 19687 lidí
Bývalý český ministr kultury Daniel Herman získal od sudetských Němců Evropskou cenu Karla IV. A to za svůj přínos k česko-německému usmíření. „Budoucnost má jen ten, kdo zná svoji minulost,“ zaznělo z jeho úst.  A sociální sítě zaplnily reakce.

„Jako Němci a Češi musíme přispět ke vzájemnému sousedství, aby evropský projekt míru a svobody neohrozily populismus a krátkozraké národní zájmy,“ řekl mimo jiné při přebírání ceny na výročním sjezdu Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Mnichově Herman.

Ten se v roce 2016 jako první člen české vlády zúčastnil sudetoněmeckého sjezdu. Tehdy také přítomné na sjezdu oslovil Milí krajané, čímž se přihlásil k sounáležitosti se sudetskými Němci. Sudetští Němci v současné době čekají na to, kdy se bude moci sjezd uskutečnit na území České republiky.

Zdroj: Twitter, 10. září 2021

Podobně vyhrocené to může být také v poslední fázi předvolební kampaně do Poslanecké sněmovny.

Ke snímku jeden z uživatelů twitteru poznamenal s odkazem na Víta Rakušana i Ivana Bartoše následující: „Ten nápis na transparentu zřejmě pánům Bartošovi a Rakušanovi nepřijde vůbec za hranou.“

PL zjišťují reakce obou politiků.

Papírový Babiš, řeči o švédské trojce, Schillerová u pokladny Agroprdu, verbíř novinářů pro Pegidu a hádky o tradiční rodinu. To jsme zažili v Ústí nad Labem, kde Piráti a STAN zahájili finální část volební kampaně. Hovořili samozřejmě i lídři Ivan Bartoš a Vít Rakušan a o „smrtihlavu Andrejovi" zpíval Jaroslav Hutka. Celou reportáž si můžete přečíst ZDE.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…