„Mlčte už.“ Schwarzenberg: Feriho zničili Piráti

27.05.2021 9:46

Koalice Spolu má problém. Aféra Dominika Feriho (TOP 09) a podezření, že se dopustil trestného činu znásilnění, ji může pár měsíců před volbami silně uškodit. Čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg se svého mladého kolegy zastal a prohlásil, že každý mladý kluk přemýšlí nad tím, jak by tu či onu dívku dostal do postele. Za náhlým otevřením této nové kauzy prý cítí Piráty. Šéf Pirátů Ivan Bartoš Schwarzenbegovi rázně odpověděl. A nebyl sám...

„Mlčte už.“ Schwarzenberg: Feriho zničili Piráti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg převzal jedno z nejvyšších ukrajinských vyznamenání- Řád knížete Jaroslava Moudrého 2. třídy

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

Poslední průzkumy voličských nálad ukazují, že podzimní volby do Sněmovny může vyhrát koalice Pirátů a Starostů s 27 procenty hlasů, pravicová koalice Spolu, koalice ODS, lidovců a TOP 09, by skončila druhá se ziskem 20,7 procenta hlasů a dnešní premiér Andrej Babiš (ANO) by se svým hnutím ANO obsadil až třetí příčku s 19 procenty hlasů. Ukazuje to průzkum společnosti Data Collect pro ČT.  

Jenže to se do průzkumu pravděpodobně ještě nepromítla aféra Dominika Feriho (TOP 09), mladého poslance, který se rozhodl rezignovat na svůj mandát poté, co Deník N a server A2larm.cz přinesly sérii výpovědí dívek, které popsaly, že se k nim mladý poslanec choval velmi nevhodně, žádal je o zaslání jejich intimních fotek a podle výpovědí se měl poslanec dokonce dopustit znásilnění.

Feri uznal, že se k některým dívkám a ženám choval nevhodně a omluvil se za to. Rezignace na mandát poslance a oznámení, že nebude kandidovat v nadcházejících podzemních volbách, je prý přiznáním odpovědnosti za toto nevhodné chování. Jakékoli obvinění ze znásilnění však odmítá a prohlašuje, že se proti němu hodlá bránit třeba i u soudu.

Informacemi novinářů se už zabývá policie.   

Čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg se svého mladého kolegy zastal a prohlásil, že každý mladý kluk přemýšlí nad tím, jak by tu či onu dívku dostal do postele. Za náhlým otevřením této nové kauzy prý cítí Piráty.

„Přijde mi, že za tím jsou Piráti. Je před volbami a on byl jejich největší konkurent,“ poznamenal kníže pro deník Právo s tím, že z této kauzy cítí i „pokrytecké orgie“ a všichni, kteří se ke kauze vyjadřují, by podle jeho názoru udělali lépe, kdyby už mlčeli.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš Schwarzenbergovu poznámku smetl ze stolu. „Je mi fakt cizí na tento problém pohlížet prizmatem volební kampaně,“ uvedl. Tady podle něj nejde o kampaň, ale o to, aby se tyto věci nestávaly. „Bylo to hrozné, když jsem četl výpovědi těch dívek,“ zdůraznil.  

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Vedle Bartoše se proti Schwarzenbergovi vymezili i někteří jeho příznivci. Jeho postoj ve Feriho kauze je podle všeho velmi zklamal.

Pan Martin Zíta poznamenal: „Karel Schwarzenberg, myslím, promeškal jedinečnou příležitost, kdy si mohl pospat.“ Zároveň to podle jeho názoru ukazuje, jak hluboko je tento problém v české společnosti zakořeněn.

Kantor na Univerzitě Palackého v Olomouci Pavel Horvath nad TOP 09 zlomil hůl.  

„To, jak bezskrupulózním způsobem hájí TOP 09 svého kolegu Feriho, aniž by pomysleli na oběti jeho násilí, je opravdu děsivé. Například Karel Schwarzenberg chování mladého pana poslance považuje dokonce za normální. To už snad nelze ani komentovat...“ konstatoval.

Feri a kníže

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …