„Modrý pták s pochroumanými křídly.“ Politici komentují kongres ODS

18.01.2020 17:17

Lídři opozičních stran gratulují na sociálních sítích Petru Fialovi k dnešnímu znovuzvolení předsedou občanských demokratů. Zatímco Ivan Bartoš (Piráti), Marek Výborný (KDU-ČSL), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) či Vít Rakušan (STAN) se těší na další spolupráci, předseda poslanců KSČM Pavel Kováčik popřál Fialovi rozumnou míru ambicí a umění vnímat i názory druhých. Zprávu přinesla ČTK.

„Modrý pták s pochroumanými křídly.“ Politici komentují kongres ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

Bartoš uvedl, že se těší na další spolupráci tam, kde se programy ODS a Pirátů potkávají. „A na vysokou míru věcnosti tam, kde se naopak rozcházejí a kde probíhá ona zdravá soutěž politických idejí. Demokracie je diskuse,“ napsal na twitteru.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Končící šéf lidovců Výborný popřál Fialovi, aby vedl ODS k odvaze a ke společnému úspěchu, který povede k potřebné změně v Česku. „Za KDU-ČSL se těším na pokračování spolupráce od komunální až po parlamentní úroveň,“ napsal. Na spolupráci i čestné politické souboje se podle příspěvku na twitteru těší Rakušan.

Adamová, která byla jedním z hostů dnešního kongresu ODS, se za TOP 09 těší na spolupráci nejen v senátních volbách. V minulosti se podle ní osvědčila. „Ač nás mnohé odlišuje, nacházíme i řadu průsečíků v programech našich stran a víme, že budoucnost je třeba začít řešit už teď,“ konstatovala.

Kováčik na facebooku okomentoval Fialův kandidátský projev, který podle něj nepřinesl nové vize. „Nic nového pod sluncem. Modrý pták s poněkud pochroumanými křídly, a přesto s nezřízenou touhou vládnout. Chybí sebemenší sebereflexe nebo náznak lítosti nad tím, kam v minulosti zemi dovedl,“ uvedl. Fialovi proto popřál „rozumnou míru ambicí, a především umění vnímat i názory druhých“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…