„Musí to být masakr“. Vrabel rozprávěl cestou na Národní

17.11.2022 23:10

Protivládní aktivista Ladislav Vrabel v závěru dnešní demonstrace oznámil další akci v Praze na Václavském náměstí 14. ledna. Řekl, že chce, aby šlo o úspěšnou revoluci. „Musí to být masakr! Nemáme už jinou možnost. Pokud nebudeme bojovat, půjde naše země ekonomicky ke dnu!“

„Musí to být masakr“. Vrabel rozprávěl cestou na Národní
Foto: internet
Popisek: Ladislav Vrabel

Vrabel na dnešní den, kdy si Česko připomíná události 17. listopadu 1989, svolal akci s názvem Vyjádření politických postojů k současnému vedení země. Demonstranti se sešli kolem 14. hod. v Opletalově ulici nedaleko Hlavního nádraží. Poblíž Státní opery vyšli na magistrálu a přes Nuselský most po asi dvou hodinách došli na Kavčí hory, kde navazovala hlavní demonstrace.

Odtud se v sedm hodin večer vydali demonstranti na Národní třídu, která je jedním ze symbolů sametové revoluce 1989. Protestující opakovali hesla „„Demisi, demisi, máme toho dost,“ a „Fiala do vězení“.

Vrabel během pochodu na Národní třídu pro Raptor TV hovořil o otevření tématu válečných reparací. „Když vám řeknu, co si skutečně myslím, tak si nemyslete, že jsem blázen, ale za mě by bylo nejlepší otevřít válečné reparace,“ hovořil o tématu žádat odškodnění od Německa. „Kdyby se to téma otevřelo, tak s Němci můžeme vyjednávat. Bez úroku bychom měli nárok na 15.000 miliard korun,“ dodal, že by to pomohlo obnově českého průmyslu.

Chybějí ale podle něj politici, kteří by to téma otevřeli. „Musíme najít politiky, kteří se toho nebudou bát a nebudou opakovat jen prázdné fráze. Protože jen tohle může být do budoucna záruka, že se budeme mít do budoucna dobře, samostatnost v oblasti průmyslu, finančnictví a ekonomiky, to je velmi důležitá věc. A k tomu, aby se tohle stalo, nejdříve potřebujeme udělat revoluci, aby se tam dostali lidi, kteří hájí zájmy českých lidí a aby nepracovali pro Němce, EU, Washington, Pentagon a pro NATO,“ řekl Vrabel.

„A k tomu, aby se ta revoluce povedla, potřebujeme ukázat jakýmkoli způsobem, že víc než polovina lidí v této zemi chce odvolat vládu. Pak jsme vyhráli. Protože volby jsou za dlouho a do té doby odteče hodně vody. Čím dřív se nám to podaří, tím líp,“ zdůraznil organizátor protivládních demonstrací.

V souvislosti s tím oznámil další demonstraci, plánovanou na 14. ledna v Praze. „Aby se to vše podařilo, je potřeba dostat hodně lidí do ulic a na 14. ledna na Václaváku prostě udělat masakr. Masakr! Ne to, co bylo 3. září, ale masakr. Aby lidé přijeli ze všech míst z celé republiky. My nemáme jinou možnost. Pokud nebudeme bojovat, půjde naši země ekonomicky ke dnu,“ dodal Vrabel.

Na zmíněnou další demonstraci 14. ledna hodlá Vrabel dle svých slov pozvat předsedu SPD Tomia Okamuru a lídry menších neparlamentních stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…