„Naše země nevzkvétá.“ Bašta napodobil Havla. A rozvinul

02.01.2023 13:05 | Ze sítí

Poslanec SPD Jaroslav Bašta, jako prezidentský kandidát promluvil ke svým spoluobčanům. Parafrázoval Václava Havla a vyložil svůj pohled na uplynulých 30 let vývoje České republiky. Konstatoval, že politici toho od listopadu 1989 namluvili hodně o tom, jak je Česko bezpečnou a prosperující zemí. „Předpokládám, že nečekáte, že bych vám lhal i já. Naše země nevzkvétá,“ pravil.

„Naše země nevzkvétá.“ Bašta napodobil Havla. A rozvinul
Foto: Screen FB SPD Jaroslava Bašty
Popisek: Kandidát SPD na prezidenta Jaroslav Bašta

Volební místnosti se otevřou již za pár dní a občané si budou moct potřetí v historii České republiky zvolit prezidenta. O jejich hlasy se uchází také poslanec SPD Jaroslav Bašta. Stejně jako další prezidentští kandidáti, i Bašta pronesl svůj novoroční projev. Parafrázoval Václava Havla a konstatoval, že politici toho od listopadu 1989 namluvili hodně o tom, jak je Česko bezpečnou a prosperující zemí.

Anketa

Komu byste dali hlas v druhém kolem?

hlasovalo: 9506 lidí

„Předpokládám, že nečekáte, že bych vám lhal i já. Naše země nevzkvétá. Velký tvůrčí a duchovní potenciál našeho národa byl zmařen,“ pronesl Bašta v nápodobě Havlova projevu z 1. ledna 1990. Když poslanec SPD mluvil, jeho slova doprovázely záběry ze sametové revoluce, záběry mluvícího Václava Havla a také záběry na prvního československého prezidenta T. G. Masaryka.

„Celá odvětví průmyslu jsou zničena a to, o co je zájem, se dováží z ciziny. Vláda, která se zpupně nazývá demokratickou, je připravena odevzdat i zbývající pravomoci do Bruselu a čekat na nové příkazy,“ pokračoval Bašta.

V české společnosti dnes podle něj vládne strach a někteří lidé si prý už zase zvykli, že jsou věci, které je lepší neříkat a jen si je myslet. Ale to z Baštova pohledu není to nejhorší.

„Nejhorší je pokračující všeobecný úpadek, který se skoro nikdo nesnaží zastavit. Naopak. Je stále zřejmější, že úpadek je cílem a prostředkem uplatnění cizích zájmů. Někdo parazituje na problémech, které nám způsobil. Ještě nedávno by mě političtí oponenti a novináři mohli napadnout, že se jen snažím strašit. Dnes ale máme všichni osobní zkušenost a důkazy, že nejde o strašení. Za poslední tři léta to byla pandemie covidu-19 a přehnaná protiopatření, která způsobila mnoho škod podnikání a kvalitě života. Zato výroba nanejvýš problematických vakcín přinesla velké zisky korupčním prostředí,“ nechal se slyšet Bašta

„Následovala dlouho připravovaná akce, údajně pro zlepšení životného prostředí. Green Deal,“ pokračoval poslanec SPD s tím, že tato tzv. zelená smlouva je z jeho pohledu pouhým diktátem Evropské komise, která takto likviduje jak zemědělství v EU, tak vlastně i občany, protože je nutí vydávat více vlastních peněz. Údajně za zlepšení klimatu. Bašta je však přesvědčen, že Green Deal přírodě nijak nepomůže. „Cílem tohoto zeleného šílenství je zničení evropské civilizace jako takové,“ konstatoval.

Vyjádřil se také k válce na Ukrajině a konstatoval, že útoku ruské armády předcházelo 8 let ukrajinského „genocidního ostřelování Donbasu“. Toto ostřelování nastalo po událostech na kyjevském náměstí Majdan, které Bašta označil za politický převrat řízený Spojenými státy.

Válku následovalo vyhlášení sankcí proti Rusku ze strany Západu, na které z Baštova pohledu nejvíc doplácejí občané EU. Inflace, která je se současnou krizí spojena, „okrádá občany o jejich těžce vydělané peníze“. Tak to vidí Jaroslav Bašta, podle kterého vláda Petra Fialy (ODS) lidem začala pomáhat pozdě, což podle poslance SPD vedlo až k tomu, že v některých oblastech je situace horší, než byla za komunistů. Před sametovou revolucí.

Za komunistů nemohlo Československo provádět samostatnou zahraniční politiku, ale v hospodářské oblasti byla situace lepší, než je dnes, protože československý průmysl byl schopen sám produkovat velké projekty, které mohl exportovat. „O tom se nám dnes ani nezdá,“ prohlásil Bašta.

Dnes se jen vyváží ze země kapitál a v souhrnu jsme v Baštových očích jen hospodářskou kolonií a politickým protektorátem západních zemí, které jsou čím dál více závislé na USA. „Proto u nás vládnou slouhové slouhů,“ vyložil svůj pohled na dnešní dobu Bašta.

„Máme-li přežít jako národ a ne jako vymírající skupina chudých anonymních nádeníků a spotřebitelů, nemůžeme si prostě dovolit mít vládu prosazující výhradně cizí zájmy,“ pravil Bašta.

Prezident České republiky má podle Bašty dost pravomocí k tomu, aby tuto situaci změnil. Pokud bude zvolen prezidentem, přislíbil, že odvolá vládu premiéra Petra Fialy (ODS), jmenuje vládu odborníků a udělá vše pro to, aby Česká republika nebyla zatahována do třetí velké války.

Bašta je přesvědčen, že jak na první světové válce a na druhé světové válce, tak i na této válce nakonec vydělají především nadnárodní korporace

Bašta se vidí jako jediný kandidát, který je schopen této mašinérii čelit. Ostatní kandidáti budou součástí této mašinérie. I média hlavního proudu jsou podle Bašty součástí této mašinérie a napomáhají tak tomu, aby vláda a vládě naklonění kandidáti uspěli. „Ta média je dlouhodobě prosazují a spolu s vládou nás vedou do pekla války,“ uvedl Bašta.

Prezidentský kandidát má za to, že česká justice má být spravedlivá a nemá si vybírat, koho bude stíhat a čí totožné prohřešky přehlédne, policisté mají být odměňováni za to, že pracují podle zákona a obecně všichni občané, děti, aktivní pracující i senioři a zdravotně postižení spoluobčané mají mít prospěch z plodů práce své vlasti. O toto vše se Bašta prý jako možný příští prezident hodlá zasazovat.

 

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bašta na hrad!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseYogina , 02.01.2023 13:45:24
jediná možnost ke změně ..

|  16 |  0

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …