„Neblbněte.“ Protibabišovské chvilkaře usměrnilo vedení

13.10.2020 14:24

„Lidi, neblbněte, nepanikařte,“ nabádají příznivce Milionu chvilek administrátoři Chvilkové skupiny. Už mají skupinové stanovisko. Nepřekvapivě ze současné situace viní vládu, Babiš prý dostane účet u dalších voleb a je potřeba ho pořád hlídat. „Sledujte důvěryhodná média a odborníky z oboru,“ nabádají aktivisté.

„Neblbněte.“ Protibabišovské chvilkaře usměrnilo vedení
Foto: Repro Facebook
Popisek: Milionová síť Milionu chvilek pro demokracii

Včera byla vyhlášena drastická proticovidová opatření vlády, zahrnující uzavření restaurací, barů a klubů pro hosty, dále konec prezenční výuky na všech školách kromě mateřských a zákaz konzumace alkoholu na veřejných místech. Kritika se na vládu snesla už z mnoha stran.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí
Svou pozici už formulovala také Chvilková skupina sdružující příznivce spolku Milion chvilek pro demokracii slovy členky spolku Veroniky Vendlové. Situace je prý „celkově vážná“, vláda selhala a nese plnou odpovědnost, komunikuje zmateně, nevyzpytatelně a nekoncepčně.

„Lidi – neblbněte,“ apelují správci skupiny, spolu s tím, aby lidé dodržovali pravidlo 3R a nepanikařili. „Je potřeba děkovat všem lidem, kteří pomáhají. Zdravotníkům, lidem pracujícím v sociálních službách, všem v první linii, ale také řidičům a řidičkám veřejné dopravy, prodavačům a prodavačkám. Prostě všem, kteří to teď nemají a nebudou mít lehké,“ říká Vendlová. Na jaře podle správců společnost zvládla první vlnu i lockdown díky solidaritě, vzájemnosti a aktivitě občanské společnosti, za což děkují. Dále správci vybízejí ke kritickému myšlení. „Sledujte důvěryhodná média a odborníky z oboru,“ doporučují a jako jednoho z nich doporučují biochemika Jana Konvalinku.

Role Milionu chvilek je prý takováto: „Milion chvilek hlídá premiéra Babiše a nepravosti! I v této krizi totiž premiér myslí především jen a jen na sebe a na svoji politickou kariéru. Nechce za žádnou cenu přijít o moc a vliv.“ Ukazujme dobré příběhy občanské pomoci, mějme oči otevřené, pomáhejme, buďme ohleduplní a laskaví, vyzývají administrátoři. A účet vládě má být vystaven až u dalších voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…