Nikam jsem neutekl, Rusové lžou. Opravdu drsné video se Zelenským

25.02.2022 21:13

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmítl lživá tvrzení Ruska, že by opustil metropoli Kyjev pod útokem Rusů. Zelenskyj se společně s dalšími představiteli země a ukrajinským premiérem Denysem Šmyhalem vydal do večerního centra Kyjeva a natočil jasný vzkaz. „Všichni jsme tady,“ deklaroval na videu.

 Nikam jsem neutekl, Rusové lžou. Opravdu drsné video se Zelenským
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se videem vysmál lživým zprávám Ruska, které tvrdily, že utekl z hlavního města, které čelí ruskému útoku a večer se v něm opět rozezněly i sirény varující civilisty před bombardováním.

Společně s dalšími členy vlády během pátečního večera vyšel do ulic Kyjeva a zcela jasně tak deklaroval, že z hlavního města své země ani pod hrozícím útokem nehodlá uprchnout.

Na nahrávce zveřejněné ukrajinským ministerstvem obrany Zelenskyj zdraví Ukrajince a postupně jmenuje všechny své kolegy včetně ministerského předsedy Denyse Šmyhala.  

Závěrem videa pak Zelenskyj ukáže na sebe a jasně dodá, že jsou všichni v Kyjevě. „Všichni jsme tady – bráníme naši nezávislost, náš stát! Bude to tak i nadále. Sláva našim obráncům! Sláva Ukrajině!“ zvolá.

Ukrajinský prezident tak jasně dává najevo, že zemi, v níž od včerejška platí všeobecná mobilizace, neopustí bez boje, jak již dříve deklaroval.

Kromě lídra Ukrajiny zůstávají v Kyjevě i další čelní představitelé. Bránit Kyjev hodlá kupříkladu i bývalý mistr světa v těžké váze Vladimir Kličko společně se svým bratrem, taktéž boxerem Vitalijem Kličkem, jenž je starostou ukrajinské metropole. Přestože mají oba bratři ze své sportovní kariéry dostatek financí na to, aby mohli žít kdekoliv na světě, rozhodli se čelit ruskému útoku se zbraní v ruce.

O několik hodin později hovořil Zelenskyj při videokonferenci hovořil se západními prezidenty. Při té příležitosti pronesl: „Tohle může být naposledy, kdy mě vidíte naživu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…