„Nová hvězda ruské státní televize.“ Pavel se objevil v Rusku na obrazovce

25.11.2023 13:04 | Monitoring

Ukrajinská protiofenziva se nevyvíjí tak, jak sami Ukrajinci očekávali, řekl český prezident Petr Pavel. Jeho slov si povšimla i ruská média, upozornil politický analytik Erik Best. „Nová hvězda ruské státní televize,“ napsal a sdílel odkaz na ruské vysílání, kde se o generálu Petru Pavlovy hovořilo.

„Nová hvězda ruské státní televize.“ Pavel se objevil v Rusku na obrazovce
Foto: KPR
Popisek: Prezidenti Pavel a Zelenskyj

Prezident Petr Pavel při zahájení velitelského shromáždění armády v Praze řekl, že ukrajinská protiofenziva se nevyvíjí tak, jak Ukrajinci očekávali. Navíc podpora Západu podle něj není dostatečně masivní a rychlá, což společně s časem stráveným přípravou ofenzivy Rusku dalo prostor se připravit.

Dodávky zbraní, které Ukrajina potřebuje pro úspěch, stále váznou, ani teď nedosahují potřebné úrovně, uvedl Pavel s tím, že samotní ukrajinští vojáci se cítí unavení a zároveň v nich narůstá i zklamání z nedostatečné podpory Západu. Mají pocit, že je v tom necháváme, řekl Pavel.

„To není dobré východisko k tomu, jak přečkat těžkou zimu a jak dosáhnout úspěchu proti soupeři, který veškerý čas využil, poučil se, znásobil vojenskou výrobu, aktivizoval válečné plány výroby a je schopen v současné době dodávat stejné nebo větší počty techniky a munice, než jsme schopni dodávat ze Západu Ukrajině my,“ uvedl prezident.

Zdůraznil též riziko, které s sebou nese únava z války. „Povede to k tomu, že poroste tlak na ukončení konfliktu nějakou dohodou. Dohoda, pokud k ní dojde, bude samozřejmě vycházet z reálné situace na bojišti,“ dodal Pavel.

Politický analytik Erik Best na Facebooku upozornil na to, že Pavlových slov o vývoji ukrajinské ofenzivy si všimla i ruská média. „Nová hvězda ruské státní televize,“ napsal a sdílel odkaz na ruské médium, které slova Petra Pavla probíralo.

Ruští komentátoři zmínili, že Petr Pavel je jedním z hlavních zastánců Ukrajiny a zprostředkovali ruské veřejnosti jeho slova: „Ukrajinská protiofenziva neprobíhá tak, jak sami Ukrajinci očekávali. Dodávky zbraní, které Ukrajina potřebuje, se zpožďují. Ukrajinští vojáci se cítí víc než jen unaveni, jsou rozčarovaní ze západní podpory.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Žijeme ve světě, kde veškerá moudra, která , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAjkaBajka , 25.11.2023 14:27:58
kdokoliv ze známých osobnosti vypustí z úst , se rychle začnou šířit mediálním prostorem kdekoliv a kdykoliv. PePa je opravdu slabý duchem, dá se nazvat též " svatá prostoto". V jeho případě je mlčeti opravdu zlato. Co ho vedlo, notabene jako bývalého vojáka, veřejně odkrývat slabiny země ve válce a ještě k tomu jako nezúčastněná osoba? Opravdu Ukrajině pomohl, stratég. Hňup to je. To mu jeho kamarád Zelensky poděkuje. Ať si o Ukrajině myslíme totéž, veřejně to neměl vypouštět.

|  22 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …