"Nový samec" z Eritreje: Nechceš se mnou souložit? Tak padej z okna. U soudu vinu popírá, je to prý spiknutí

26.05.2017 20:04

V německém Bensheimu včera začal proces s uprchlíkem z Eritreje, který je obviněn z pokusu o znásilnění, těžkého ublížení na zdraví a z omezování osobní svobody.

"Nový samec" z Eritreje: Nechceš se mnou souložit? Tak padej z okna. U soudu vinu popírá, je to prý spiknutí
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Situace kolem imigračního centra pro cizince v Dědinách.

„Zpočátku se choval velmi přátelsky a pohostinně. To se ale později razantně změnilo,“ vypověděla jedna z obětí agresivního „psychopata“ z Eritreje k incidentu, který se udál v uprchlickém centru v Bensheimu loni 2. srpna. Dívce je teprve sedmnáct let a u soudu ji doprovází její pěstoun. Obžalovaný čtyřiatřicetiletý Eritrejec svoji oběť proti její vůli zadržoval ve svém pokoji, kde ji následně začal dusit a pokusil se ji znásilnit.

Oběť svému trýzniteli kladla prudký odpor a díky rozbití skleněné výplně dveří se jí podařilo z jeho spárů uniknout a přivolat si pomoc. Jak konstatovala obžaloba, z pohledu eritrejského násilníka nešlo o první případ, kdy se dopustil podobného „přešlapu“. Jen o několik dní dříve si počíhal na svoji šestnáctiletou krajanku, kterou pozval k sobě do pokoje, kde ji, opět proti její vůli, uzamkl a nějakou dobu věznil. Také tuto dívku se chystal znásilnit.

Celý text v němčině je ZDE.

Když mu dívka nechtěla být po vůli, rozčílilo to čtyřiatřicetiletého „inženýra“ z Eritreje natolik, že ji vzal a vyhodil z okna. Oběť si po pádu ze tří metrů zlomila paty u obou nohou a ještě nyní, tedy po mnoha měsících od incidentu, může chodit pouze o berlích. Ačkoli se jeví jeho vina na první pohled jasně prokazatelná, Eritrejec spáchání jakéhokoli trestného činu odmítá. Vše vysvětluje tím, že se proti němu spikl pašerák, který jej dostal ze Súdánu přes Libyi do Evropy.

U soudu byl také vyslechnut čtyřiadvacetiletý svědek, který byl přítomen v pokoji obžalovaného 20. července loňského roku, kdy došlo k jeho konfrontaci se šestnáctiletou dívkou z Eritreje. „On ji prostě vzal z pohovky a vyhodil z okna,“ dosvědčil migrant a dodal, že o několik dní později se s obžalovaným potkal a ten mu vyhrožoval, aby o vyhození oné dívky oknem v žádném případě neinformoval policii.

Dramatická nebyla jen svědectví o provinění obžalovaného, ale i jeho chování u soudu. Předseda senátu musel soudní slyšení několikrát přerušit, protože muž hlasitě vykřikoval a mařil tak celý soudní proces. Jak v závěru píše internetový server Morgenweb, další soudní líčení se bude konat šestnáctého června.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…