„Oni nenávidí každého z vás, kdo nejde s nimi.“ Jiří Ovčáček sepsal tento varovný text

12.03.2018 22:10

Jiří Ovčáček se na svém blogu, který pojmenoval Svobodný názor, zamýšlí nad nenávistnými tendencemi vůči současnému prezidentovi a premiérovi. „Parlamentní a prezidentské volby odkryly ve svém důsledku nebezpečný spodní proud v české společnosti,“ uvedl.

„Oni nenávidí každého z vás, kdo nejde s nimi.“ Jiří Ovčáček sepsal tento varovný text
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Podle něj nyní nenávist není jen k těmto funkcionářům, jde dál. „Oni nenávidí každého z vás, kdo nejde s nimi,“ varuje na blogu Ovčáček s tím, že rok 2018 bude zatěžkávací zkouškou pro svobodu a demokracii v České republice. 
 
Podle něj stále urputně sílí nenávist vůči všem, kteří nechali vyhrát Andreje Babiše a Miloše Zemana. „Z uměleckých kruhů zaznívá pohrdání miliony voličů současného prezidenta. Komentátoři rozdělují lidi na správné občany a nes(vé)právné obyvatele,“ uvádí Ovčáček a připomíná, že „nevhodní“ občané mají nálepku nevzdělanců a staří lidé jsou považováni za nepokrokové, bez práva rozhodovat.  
 
Svobodné volby pak dehonestují, a to pouze díky tomu, že nedopadly přesně podle jejich očekávání. Mají tendenci nalhávat, že zažíváme reinkarnaci pražského jara 1968 a sametové revoluce 1989. „Ve skutečnosti jde jen o pokus dát líbivou fasádu prachsprostému boji o moc a koryta v režii donedávna všemocných,“ píše a připomíná, že pak tato skupina nenávidí občany, kteří se ve volbách svobodně rozhodli. Podle nich samozřejmě špatně.
  • Celá zpráva zde
Ovčáčka nijak nepřekvapuje, že tomuto boji o moc projevují ČT a „Bakalovo mediální impérium“ mediální podporu. Podle něj nejde o hodnoty demokracie. „Jsou to mediální pilíře mocenských struktur, které si parcelovaly vliv v zemi v letech 2002 až 2017,“ uvádí.
 
Nebezpečí podle něj nepředstavuje názorová rozstříštěnost ani občasné demonstrace nebo protesty. Nebezpečí shledává v těch, kteří vytáhli na světlo světa hodnotu nenávisti. „Sžíravou a nesmlouvavou. Nenávist kádrující, soudící a šmahem odsuzující,“ popisuje. Podle něj začíná v zemi „strašit duch druhé republiky, 50. a 70. let. Časů, kdy měli své žně ideologové skrývající se za vzletná hesla,“ píše v závěru. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…