„Ovco hlupá!“ Transsexuálka Tereza, narozená jako Jakub, válčí s Hradem

10.07.2021 18:55

Prezident Miloš Zeman těsně před prázdninami v rozhovoru pro CNN Prima News prohlásil, že transgender osoby mu jsou „odporné“. A teď přišel protiúder. Dopadl na hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. „Ty ovco hlupá...,“ zaznělo.

„Ovco hlupá!“ Transsexuálka Tereza, narozená jako Jakub, válčí s Hradem
Foto: pixabay.com
Popisek: LGBT vlajka

Miloš Zeman je znám tím, že ve svých vystoupeních pro veřejnost rád provokuje. Ukázal to i těsně před prázdninami, když prohlásil, že transgender osoby mu jsou „odporné“. Po pár dnech přišla odpověď. Ozvala se jedna z nejznámějších transsexuálek v Česku Tereza Španihelová, která na sociální síti Instagram oznámila, že může na prezidenta podat žalobu.

Z Hradu se ozval Jiří Ovčáček a přes server Expres.cz vzkázal, že prezident jen vyjádřil svůj názor, a Španihelová by za to na prezidenta neměla útočit, protože svoboda projevu je zásadní věc. Jenže tím to neskončilo. Španihelová vypálila další ránu.

„Ne, nemá na to právo jako prezident, a hlavně, ty ovco hlupá, ten, kdo tady začal něco kriminalizovat, byl Miloš,“ napsala Španihelová na svém profilu, kde mimo jiné všem svým kritikům vzkázala, že není žádná aktivistka a že prezident by se měl vyjadřovat jako prezident, a ne jako chlap kdesi v hospodě čtvrté cenové kategorie.

Tereza Španihelová promluvila

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…