„P*čo,“ slyšela Monika Pajerová. A věc nyní pokračuje

21.11.2017 9:42

Server Forum24.cz přinesl rozhovor s Monikou MacDonagh-Pajerovou. Tu nazval novinář Lidových novin Jan Macháček p*čou, když mu v debatě v Českém rozhlase připomněla, že on sám pracuje pro oligarchu Andreje Babiše. Český rozhlas však nahrávku ztratil. Pajerová k tomu řekla, že v rozhlase vládne normalizační strach.

„P*čo,“ slyšela Monika Pajerová. A věc nyní pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studentská vůdkyně Monika Pajerová

Celý incident přitom potvrdil například komentátor Jefim Fištejn, který se rovněž debaty zúčastnil. A prý on sám Pajerové řekl, že takto se cítil za doby normalizace. Pajerová přitom měla jen Macháčkovi říct, že když už se nenechal zlomit bývalým režimem, nechal se zlomit penězi. 

Jak nyní Pajerová uvedla pro server Forum24.cz, reakce Jana Macháčka ji překvapila. „Byla jsem v šoku,“ sdělila Pajerová. „Vůbec jsem nevěděla, že debata mezi námi a těmi, kdo pracují pro Andreje Babiše, bude od nynějška probíhat takto. Vlastně jsem tomu nemohla uvěřit. Když Jan Macháček vstal, chvíli jsem si myslela, že se na mě vrhne. Není to příjemný pocit, je to totiž dost vysoký chlap. Ovšem on nakonec odešel, místo aby třeba obhajoval svého zaměstnavatele nebo alespoň Institut pro politiku a společnost, který platí Agrofert,“ poznamenala Pajerová.

Původní text ZDE

Ještě více pro ni však bylo zarážející stanovisko Českého rozhlasu. Pořad totiž nebyl vysílán živě, byl předtáčen. A nahrávka zmizela. „Moderátor Petr Schwarz byl celý nervózní, bledý a evidentně mu nebylo dobře. Několikrát z místnosti odešel, nejdřív to vypadalo, že jde za Macháčkem, pak zase, že mu je špatně. Ale nakonec jsem pochopila, o co šlo. Důvodem byla snaha zbavit se celé nahrávky. Schwarz mi řekl, že jsem zničila celé vysílání, které mělo být slavnostní,“ sdělila Pajerová.  

Atmosféra v Českém rozhlasu je podle jejích slov celkově hrozná. „Evidentně jsou přesvědčeni, že po nich teď Babiš půjde,“ podotkla Pajerová s tím, že celý záznam nedostala, sprostá slova byla vystříhána. „Všichni se strašně bojí,“ uzavřela se slovy, že takhle začíná plíživá normalizace – ne tím, že někdo cenzuruje nebo nadává, ale tím, že k tomu všichni mlčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…