„Pab*be, já tam byl.“ Zahradil a povinná vojna: Zvrhlo se to

22.02.2024 14:11 | Monitoring

Po pondělním velitelském shromáždění se náčelník generálního štábu Karel Řehka nechal slyšet, že válečný konflikt s Ruskem nelze vyloučit, proto by měla armáda současně s modernizací techniky zvýšit počet vojáků i záložáků. Měla by i zvážit zavedení povinné nebo dobrovolné vojenské služby, uvedl. Jeho slova zaujala europoslance za ODS Jana Zahradila.

„Pab*be, já tam byl.“ Zahradil a povinná vojna: Zvrhlo se to
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil (ODS).

„Pan generál Řehka o tomto tématu mluví tak rád a často, že už by politické strany měly prolomit bobříka mlčení a osvětlit, zda si takovou diskusi přejí, či ne. Bylo by to fér k voličům, protože by o věci nakonec stejně museli rozhodnout volení politici, nikoliv státní zaměstnanci,“ uvedl na svém twitterovém účtu Zahradil.

„Chápete, že Řehka je odborník a popisuje stav věcí, že jo?“ zeptal se Zahradila jeden z uživatelů.

„Chápu především, že pan generál je státní zaměstnanec a hovoří zde o tématu, o němž nebude rozhodovat,“ odvětil Zahradil.

„Neboj. Užitečný idioti jako ty, by leda škrábali brambory,“ okomentoval další uživatelů.

„Na rozdíl od tebe, pablbe, jsem na vojně byl. Ještě za komoušů. Takže na rozdíl od tebe vím, že když na to přijde, škrábou brambory všichni,“ dodal Zahradil.

Po velitelském shromáždění hovořil Řehka o tom, že na to, abychom zavedli nějakou vojnu, je potřeba společenskou shodu, která tu není. Současný systém náboru vojáků a záložáků dostatek lidí podle něj nezajistí. Vůli k diskusi o zavedení vojenské služby mezi českými politiky nevidí, podle generála Řehky se jí však nevyhneme. Psal o tom mimo jiné server Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Vanda Efnerová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rusko rozhodně není zemí, která by nás chtěla napadnout pro nic za nic., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOldwin , 22.02.2024 15:51:46
Zdá se, že Řehka chce napadnout Rusko. Z jeho projevů je to evidentní. Ale proboha na čí příkaz? Provokovat a napadnout Rusko? To může leda tak blázen. A zdá se, že celá naše vláda je z nich složena.

|  20 |  0

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…