„Papoušek.“ Stropnický sejmul Petříčka: Vztek

12.04.2021 13:40

Papoušek bruselských brífinků. Tak nazval ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka (ČSSD) někdejší předseda Strany zelených Matěj Stropnický. Okomentoval tak Petříčkův konec na postu šéfa diplomacie. ,,Mladý" Stropnický si však ve své ,,bublině" kritikou Petříčka chválu nezískal.

„Papoušek.“ Stropnický sejmul Petříčka: Vztek
Foto: Facebook
Popisek: Matěj Stropnický

„Ministra Petříčka není žádná škoda. Byl to jen papoušek bruselských brífíngů, které na rozdíl od Zaorálka nebo Schwarzenberga pro jistotu opakoval úplně doslovně, aby je náhodou nepopletl. Jeho hlavní motto bylo: Říkej za každým třetím slovem ‚prozápadní‘, tím si obmotáš média, a byl by i proti východu slunce, kdyby se domáknul, že to na náplavce zabírá. Jediné, nad čím musím znovu žasnout, je to, pro jak velkou část zeleného a liberálně levicového prostředí, které samo sebe považuje za velmi kriticky myslící, se stal symbolem naděje na levici právě tento úplně prázdný panák,“ napsal k odchodu ministra Tomáše Petříčka Matěj Stropnický. Strana zelených, jíž byl Stropnický dříve předsedou, se dnes rozhodla, že nebude s ČSSD spolupracovat v nadcházejících sněmovních volbách, i když to připadalo v úvahu.

„Já bych si ještě dovolila připodotknout, že odvolání pana Petříčka má vícero pátků zpoždění...“ sdělila advokátka Klára Samková. „Minimálně od posledních voleb, tedy...“ dodala.

 

„Jediné, nad čím musím znovu žasnout, je to, že se najde člověk doposud pokládaný za zeleného a liberálně levicového, za velmi kriticky myslícího, který zaujímá fakticky provýchodní, konzervativní postoje,“ podotkl religionista Ivan Štampach.

„Už když jsem bojoval proti radaru, pane Štampachu, byl jsem úplně stejnej, nesnáším tu servilitu, východní i západní úplně stejně, mějte se,“ dodal Stropnický.

„Je úplně jedno kdo s kým, o čem, pro koho. Zaprodaná, zločinecká banda musí pryč. Hradního spáče raději nechám bez komentáře v zájmu zachování duševního zdraví,“ podotkla také Ivana Svobodová.

„Já vás sleduji v poslední době dost a v mnoha věcech s vámi souhlasím. S tímto statusem ale ne. Respektive hlavně k vašem kometářům níže, že na hochštaplera není třeba brát žádné ohledy a z čehož vyplynulo, že považujete pravici za zlo. A tímhle se dostaneme k čemu, když budeme neustále svoje oponenty napadat a označovat je za duševní mrzáky? Jasné, pro někoho může být jeden směr jediná cesta a pro někoho peklo, ale tím, že nebudeme na lidi brát žádné ohledy, když s námi nesouhlasí, si tu republiku dělíme ještě víc,“ objevilo se také v diskusi od jedné z uživatelek.

„Zelený a liberální levičák ze zámku, který stigmatizuje druhé chudší za vlastní střechu, fakticky prosazuje provýchodní, konzervativní postoje a Zemana, je považován za kriticky myslícího? Vážně?“ dodal další uživatel kritiku Stropnického.
 
„Blbost. Petříčka škoda je. Dokázal se jasně vymezit a držel důstojnou zahraniční politiku. Pokud tobě, Matěji, nevadí politikáři, kteří lezou do zadku všem mocným světa, tak mně jo. Je jednoduché někoho nazvat panákem a papouškem a onálepkovat všechny okolo. Možná nebyl Petříček nejlepším kandidátem na předsedu socdem., ale to tys také nebyl nejúspěšnějším předsedou Zelených. Bohužel pro nás všechny,“ zmínil i další uživatel.
 
„Proč jste si to musel, Matěji, po té Výměně zase takhle pos*at? Můžu mít na věci jiný názor než Petříček, proč je ho ale potřeba takhle hnusně urážet na sítích?“ zeptal se i další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…