„Poškozování státního symbolu“ a ještě se „řehtali“. Zhrození nad Němcovou. Koluje FOTO

03.11.2023 18:04 | Monitoring

Neúspěšný kandidát na prezidenta Petr Hannig upozornil na svém blogu na serveru iDnes.cz na prohřešek někdejší předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové (ODS) ohledně špatně připevněné vlajky na klopě. Snímek však nesdílel, jen zkritizoval, že Němcová dle jeho slov bere desítky let peníze ze státního rozpočtu a neví, jak vypadá česká vlajka.

„Poškozování státního symbolu“ a ještě se „řehtali“. Zhrození nad Němcovou. Koluje FOTO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hannig

„Buďto je to arogance typu, ‚vidíte, hlupáci, zvolili jste si mě a já na vás z vysoka kašlu’. Nebo je to odsouzeníhodná nevědomost té, která si dobře žije ze státního rozpočtu. Je to skutečně jenom nevědomost dlouholeté poslankyně, posléze předsedkyně Poslanecké sněmovny a nyní senátorky?" ptá se Petr Hannig ve svém blogu. 

Zmínil snímek senátorky Miroslavy Němcové (ODS), kde podle něj má na klopě převráceny barvy u vlajky České republiky. Snímek, na němž má být Němcová společně s předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou a Jozefem Síkelou, ministrem průmyslu a obchodu, však nepřipojil. Senátorka Němcová má podle něj českou vlajku, kde je červená nahoře a bílá dole. Snímek nicméně koluje na sociálních sítích a nejen Hannig si povšiml špatně otočené české vlajky.
 

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38490 lidí
„Možná, že ta ,zprzněná' česká vlajka není tak úplně nevinný počin. Pochybuji, že by si ji senátorka vyrobila sama. Zdá se mi, že to je vyjádření nějakého postoje. Nerespektování toho, že jsme stále ještě samostatným státem se všemi jeho státními symboly obsaženými v zákoně č. 3/1993 Sb., o státních symbolech České republiky účinném od 1. 1. 1993. Úmyslné poškozování těchto symbolů, či zesměšňování je trestné. Tyto symboly jsou státní znak (velký a malý), státní vlajka, státní pečeť a státní hymna," popsal Hannig. 

A ještě jedna věc mu vadila. „Všechny tři osoby se řehtaly na plné kolo, ačkoliv ta demonstrace se týkala nadmíru vážné věci a vůbec ne něčeho, kde je vhodné se takto chovat. V Izraeli se 7. října stal teroristický čin spáchaný islámskými radikály z hnutí Hamás, které vládne na území Gazy, který nemá obdoby od hrůz, které se děly v režii Islámského státu na území Sýrie a Iráku. V Gaze probíhá nyní válka, ve které kromě islamistů umírají i civilní osoby včetně dětí," dodal Hannig.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…