„Prostě volit v 1. kole Babiše. Ať je jasno.“ A je veselo

03.01.2023 9:40 | Ze sítí

Volte v 1. kole Babiše, ať se ve 2. kole ukáže, kolik lidí se identifikuje s vládou a kolik ne. Takové doporučení vydal pedagog, hudebník a člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov. Poté, co byl za své názory napaden, hájil právo příznivců lídra ANO na jejich volbu.

„Prostě volit v 1. kole Babiše. Ať je jasno.“ A je veselo
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bývalý premiér, předseda hnutí ANO navštívil Pardubice

Za deset dní půjdou Češi, Moravané a Slezané k volebním urnám a rozhodnou o tom, kdo nahradí Miloše Zemana v úřadu prezidenta. Není příliš pravděpodobné, že jeden z trojice favoritů - Andrej Babiš, Danuše Nerudová, Petr Pavel - získají hned v prvním kole nad 50 procent hlasů a zvítězí v prvním kole. Průzkumy naznačují, že podpora všech tří kandidátů je vyrovnaná. Každý se těší podpoře asi 25 procentům voličů.

Velmi pravděpodobně dojde o 14 dní později ke kolu druhému. Tady by podle dostupných průzkumů měl Babiš prohrát jak s Pavlem, tak s Nerudovou.  

Stejné průzkumy také naznačují, že třetina voličů je stále nerozhodnutá, koho bude volit. A tady člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov vyzval nerozhodnuté voliče, aby svůj hlas dali šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

„Prostě je třeba v prvním kole volit Babiše. Nemyslím samozřejmě těmi, kteří mají jasno a budou volit Pavla nebo Nerudovou. Pokud má někdo z nich v druhém kole nad Babišem vyhrát, alespoň bude jasné kolik lidí se identifikuje s Fialovou vládou a jejími kandidáty. Pokud Babiš ve druhém kole prohraje, ok, proč ne, většina rozhodne a bude to fér.  Samozřejmě platí, že totéž nastane, když do druhého kola Babiš vůbec nepostoupí. Jen to Babišovi voliči budou těžce vydejchávat. Těch 100% rozdělených mezi Nerudovou a Pavla vypadá totiž fakt blbě,“ napsal na Facebooku.

Vadim Petrov promlouvá

V diskusi pod svým příspěvkem později doplnil, že by osobně uvítal, kdyby se o prezidentovi tak jako tak rozhodovalo již v prvním kole. „Hlavně by mělo být jen jedno kolo. Prostě vítěz bere všechno,“ napsal.

V debatě, která následovala po zveřejnění stanoviska, zmínil Petrov i nacisty. To když reagoval na příspěvek Katky Kašparové.

„‚Jen to Babišovi voliči budou těžce vydejchávat.‘ Za mě ať se třeba po...! Kdo může volit gaunera? Nechápu takové lidi! (podotýkám, že nepatřím do tábora žádného z těch oficiálně kandidujících, ale proti burešovi to v 2. kole hodím klidně Marťanovi),“ rozohnila se.

„To už dělali nacisti, že část společnosti a priori vyloučili. Rasově nevhodné, méněcenné, slabomyslné... ale pořád jich nebylo 40 %. To vy jste větší střelec,“ kontroval Petrov.

Vadim Petrov promlouvá

Kateřina Kašpárková v debatě brzy pokračovala.

„Já chci někoho vylučovat? Kde přesně to píšu? Jen nechápu, kdo může podporovat takového gaunera, to snad ještě můžu - mít názor?!?" chtěla vědět.

Vadim Petrov promlouvá

Petrov se otázal, jak lze pochopit formulaci „ať se třeba po...“ a Kašpárková odpověděla.

„Že je mi úplně fuk, co si budou myslet zrovna jeho voliči. Prostě MŮJ NÁZOR - co na tom přesně nechápete?“ optala se.

Vadim Petrov promlouvá

Petrov Kašpárkové sdělil, že vlastně v prvním kole podporuje Babiše,

„...na druhou stranu, pravda je, že pokud nevolíte Pavla nebo Nerudovou, tak tomu Babišovi do druhého kola pomáháte. To je od vás hezké.“

A Kašpárková celou slovní výměnu uzavřela.

„Nikdy bych nevěřila, že zrovna vy budete podporovat AB. Smutné,“  přečetl si od ní Vadim Petrov.

Vadim Petrov promlouvá

Bývalý poslanec za KDU-ČSL Ivan Gabal nad doporučením Vadima Petrova kroutil hlavou.

„Trestně stíhaný, před soudem, pravděpodobně odsouzený - v čele státu? To opravdu někdo doporučuje vážně, v dnešním světě a právním prostředí Evropy? Nebo kde to jsme? Hlasovat pro někoho, s kým se nikdo nebude bavit?“ zeptal se.

Vadim Petrov promlouvá

Do diskuse Petrov přidal také svou fotografii s generálem Pavlem.

Vadim Petrov promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pavel a Nerudová hájí cizí zájmy (ASPEN), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegenerál , 03.01.2023 13:31:59
takže nevolitelní. Zbývá Babiš i s jeho politickým procesem. Holt to zase nebude volba toho nejlepšího, ale volba nejmenšího zla.

|  9 |  1

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…