„Putin“ má nonstop policejní ochranu. Ten pověšený u Rakušana na kachlíkárně

11.11.2022 12:52 | Ze sítí

Mělo to být vyjádření vlasteneckých pocitů Víta Rakušana, poté se nikdo nemohl dobrat toho, čí to byl vlastně nápad, každopádně vlajka s mrtvým ruským prezidentem vzbudila spoustu dohadů, diskusí a konfrontací. A nejen to, také na spoustu dní vytížila pražskou policii, která je nucena ji hlídat proti případným vandalům či aktivistům.

„Putin“ má nonstop policejní ochranu. Ten pověšený u Rakušana na kachlíkárně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na státní svátek 28. října byly na budově ministerstva vnitra vyvěšeny vlajky Česka, Ukrajiny a černý pytel s Putinem. Daňové poplatníky to stálo 50 000 Kč

„Víme, kdo je náš přítel, který krvácí i za naši svobodu. A také víme, kdo je náš nepřítel, a nenecháme ho ukrást pojem vlastenectví ani naši  republiku,“ tak popsal Vít Rakušan fotografii, kterou umístil na svůj facebook a která zobrazovala českou a ukrajinskou vlajku a mezi nimi právě mrtvého prezidenta světové mocnosti.

Shodou okolností ve stejný den se Rakušan vyjádřil v tom smyslu, že je potřeba spojovat společnost, ne ji rozdělovat a vyzval ke kultivaci našeho národa.

Psali jsme ZDE.

Nyní se po čase dostává zmíněná vlajka opět do centra pozornosti. Na vině je tentokrát potřeba její ostrahy.

„Mohou být v ulicích a chytat zloděje, lupiče nebo výtržníky, místo toho se hlídky policie střídají v hlídání vlajek na budově Ministerstva vnitra, které tam nechal vyvěsit ministr vnitra Vít Rakušan. Policisté výzdobu hlídají ve dne v noci už 14 dní,“ tak situaci popsal server Novinky.cz.

Nasazení hlídky potvrdil pro Novinky.cz i mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

„Nad rámec standardního výkonu služby u chráněného objektu je u budovy Ministerstva vnitra nasazena jedna dvoučlenná hlídka 24/7,“ uvedl mluvčí na dotaz Novinek.

Dodejme, že nedostatek policistů bývá častým argumentem při nedostatečném zajištění některých objektů či operací. Vzpomeňme např. na polévání soch či ambasád červenou barvou, nebo na omezený počet strážců zákona při ostraze hranic a chytání nelegálních migrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…