Sbohem, „julínkovné"? Poslanci dnes možná zruší poplatky za recept a návštěvu lékaře

26.09.2014 6:27

Poslanci by dnes měli schvalovat normu, která zruší od ledna třicetikorunové poplatky u lékařů a v lékárnách. Rozhodnout by také měli o budoucnosti povinných elektronických receptů na léky. Na pořad by mohla přijít i doprovodná předloha ke služebnímu zákonu. Pravice do ní chce prosadit návrhy, podle nichž by členové vlády museli předkládat čisté lustrační osvědčení.

 Sbohem, „julínkovné"? Poslanci dnes možná zruší poplatky za recept a návštěvu lékaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novela zákona o státní sociální podpoře prošla sněmovnou

Ke zrušení plateb v ambulancích a za recept se vláda zavázala v koaliční smlouvě. Pokud bude norma schválena, lidé budou platit od ledna už jen devadesátikorunové poplatky při návštěvě pohotovosti.

Kabinet také navrhuje zrušit povinnost předepisovat recepty výhradně elektronicky, která by jinak nastala od ledna. Zdravotnický výbor ale navrhuje povinnost jen odložit, a to o tři roky.

Poslanci rozhodnou také o zpřísnění prodeje bazénové chemie, kterou je možné zneužít k výrobě výbušnin. Schvalovat by měli normu, v níž chce hospodářský výbor změnit pravidla ochrany klientů mobilních operátorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …