„Se nepos*rte!“ Babišovu akci narušili Hučín s Horváthem. VIDEO z konfrontace

21.08.2021 18:38

Hudebník Ziggy Horváth, disident Vladimír Hučín a pár dalších lidí vyrazilo na jednu z předvolebních akcí šéfa hnutí ANO, Andreje Babiše. Způsobili tu pořádný rozruch. Jen pár centimetrů od Babišova nosu postavili transparenty s nápisy jako „Dík podpoře Hradu, vládnu, lžu a kradu“. A spustili slovní palbu: „Andreji Babiši, buď chlap a předstup před soud. Běž se zodpovídat ze svých zlodějin, okrádáš tenhle stát.“ Jenže v tu chvíli pozvedli hlas i Babišovi příznivci. Napětí by se dalo krájet...

„Se nepos*rte!“ Babišovu akci narušili Hučín s Horváthem. VIDEO z konfrontace
Foto: Screen FB Ziggyho Horvatha
Popisek: Na akci Andreje Babiše v Přerově

Anketa

Jste pro to, abychom zachránili naše afghánské tlumočníky?

17%
79%
hlasovalo: 10514 lidí
Disident Vladimír Hučín, který se před rokem 1989 pokoušel o ozbrojený odpor proti režimu a po roce 1989 tvrdě kritizoval Václava Havla, Jiřího Paroubka, Václava Klause a mnohé jiné politiky, už osm let nešetří ani Andreje Babiše.

Tentokrát spolu s dalšími lidmi vyrazil na jeho akci v Přerově, kde premiér podepisuje zájemcům svou předvolební knihu. Hučín s kolegy se postavili přímo před Babišův stánek a pár centimetrů od jeho nosu postavili velké transparenty s nápisy „Udavači StB, stydíme se za tebe“, „Dík podpoře Hradu, vládnu, lžu a kradu“, „Všeci kradnú, iba já čerpám“ a „Stop Babišovi“.  

„Je 21. srpna, neměl byste zmizet v kanálu radši?“ ozvalo se za jedním z transparentů v rukou zpěváka Ziggyho Horvátha v narážce na skutečnost, že po okupačním srpnu 1968 vstupovali lidé do komunistické strany zpravidla kvůli kariéře, možnosti studovat či vycestovat do zahraničí. Babiš vstoupil do komunistické strany v roce 1980, kdy bylo už deset let zřejmé, jak se věci mají.

„Vy, komunista, StBák, ústavním soudem pravomocně uznaný,“ přišel další slovní úder od zpěváka.

Ziggy Horváth kandiduje v podzimních volbách za koalici Pirátů a STAN.  

Jenže to už se začali ozývat i Babišovi příznivci, kteří dávali najevo, že se jim ani trochu nelíbí, když je jejich „anděl“, jak Babiše popisují kupříkladu některé voličky, takto slovně napadán. Postarší občané demonstranty umravňovali a mávali jim před očima Babišovou knihou, kde je podle šéfa hnutí ANO zjevena pravda.

„Že se nestydíte, že se nestydíte,“ hřmělo to v Přerově. „Jak hlasovali pravicoví politici v Parlamentě?“ ptal se rozzlobený pán s modrou čepicí, fanoušek stávajícího premiéra.

„Dej ten hnůj pryč,“ ustupovali demonstranti před Babišovou propagační literaturou. „Toto je zločinec,“ padlo na adresu Andreje Babiše.

Na akci Andreje Babiše

„Já jsem válečný veterán, odseděl jsem komunistický kriminál,“ rozčiloval se v davu Babišových příznivců Hučín. „Válečný veterán? Ježišmarja, jen se nepo*erte,“ odbyla Hučína jedna ze skalních fanynek Andreje Babiše.   

Do slovní bitky mezi odpůrci a příznivci Andreje Babiše se zapojili i příznivci antikonfliktního týmu.

Na akci Andrej Babiše

„Andreji Babiši, buď chlap a předstup před soud. Běž se zodpovídat ze svých zlodějin, okrádáš tenhle stát. 21. srpna máte toho StBáka doprovodit do pankrácké věznice. Doufám, že si tou knihou na podzim zatopíte všichni. Ten člověk nejen že ji nepsal, on ji ani nečetl,“ neustávala slovní kanonáda ze strany Ziggyho Horvátha.

„Vy si necháte podepsat lživou knihu od agenta StB, který rozkrádá evropské peníze?“ otázal se Horváth jednoho z účastníků akce.

„Je demokracie, já si můžu volit, koho chci,“ kontroval oslovený pán.

A to nebyl jediný úder od Babišových stoupenců.

Již zmíněný volič s modrou kšiltovkou uznal, že Babiš bohatne na nákupu korunových dluhopisů za miliony, ze kterých nemusel odvádět daň, ale ukázal prstem na exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). „Ale Kalousek to vymyslel pro svoje kamarády.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…