Soud dnes potvrdil pokutu 150.000 korun pro město Žatec

27.04.2017 15:18

Krajský soud v Brně dnes potvrdil pokutu 150.000 korun pro město Žatec za dodatky k zakázce na letní koupaliště za více než 100 milionů korun. Pokutu městu uložil před dvěma lety Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Dnešní verdikt ČTK potvrdila mluvčí soudu Simona Pešková.

 Soud dnes potvrdil pokutu 150.000 korun pro město Žatec
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Žatecká radnice před sedmi lety uzavřela smlouvu s firmou Metall quatro, pak ale se stejnou firmou uzavřela několik dodatků, které mimo jiné prodloužily dodací lhůtu zakázky a změnily i její rozsah.

Dodací lhůta byla jedním z kritérií, podle kterých se vybírala vítězná firma. „Zadavatel de facto popřel, respektive znehodnotil původně konkurenční prostředí v rámci prvotního zadávacího řízení," uvedl v rozhodnutí předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Koupaliště v Žatci je otevřené od roku 2012. Jeho stavba stála více než 150 milionů korun. Ve městě nebylo venkovní koupaliště více než pět let. Nový areál je, i vzhledem k nákladům na provoz, menší než původní ze 60. let minulého století. Kromě klasického bazénu je v areálu také tobogan, skluzavky, vodní atrakce a dětské brouzdaliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…