„Sračko! Vystřelim tě z kecek!“ Válka Foldyny a Petříčka se hodně vyhrotila, už jde i o Pocheho

12.08.2019 11:28

Jaroslav Foldyna prý už nepatří do ČSSD. Řekl to ministr zahraničí Tomáš Petříček v reakci na „Vlastenecké setkání“, jehož se Foldyna zúčastnil. K tématu se rozjela debata i na sociálních sítích. Tam poslanci dokonce jeden aktivista hrozil „postavením ke zdi“. Boxer Foldyna se s tím vypořádal po svém a diskutérovi napsal, ať dorazí a vyřeší to na místě. „Vystřelím tě z kecek,“ vzkázal mu.

„Sračko! Vystřelim tě z kecek!“ Válka Foldyny a Petříčka se hodně vyhrotila, už jde i o Pocheho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Sobotní akce pod názvem „Vlastenecké setkání“ na zámku v Příčovech u Sedlčan se účastnil také poslanec sociální demokracie Jaroslav Foldyna. Z vedení ČSSD se v reakci na to ozvalo, že už nepatří do strany a ubližuje jí.

„Všechny Foldynovy kroky z poslední doby jen ukazují, že není ani sociálním, ani demokratem a s naším programem a hodnotami se otevřeně rozchází,“ uvedl ministr v Deníku. Ke kritice se přidala i ministryně Maláčová, která Foldynovi vzkázala, aby místo účasti na obsurních akcích raději pracoval a neubližoval ČSSD.

Foldyna v reakci na výroky psal o Petříčkovi posměšně jako o Pocheho asistentovi. „Doporučuji asistentu pana Pocheho, co dnes je ministrem zahraničí, Petříčkovi přečíst si názory lidí pod článkem. Třeba pochopí, kdo má pravdu. Vox populi, vox Dei,” napsal na Facebooku Foldyna s odkazem na text referující o kritizovaném setkání.

Anketa

Jste pro schválení manželství homosexuálů?

7%
93%
hlasovalo: 9510 lidí

Ústecký poslanec ČSSD dále v souvislosti s kritikou na sociálních sítích psal, že je kádrován, a použil k tomu stejnojmennou píseň Karla Kryla.

„Kádrují mě. Zleva, zprava samozvanci v týmu sehraném, každej šašek má dnes šanci stát se Reaganem. Věrka, Magda nebo Rita, usazený u koryta,“ citoval Foldyna z textu písně.

O poznání ostřejší debata k danému tématu se rozproudila ve facebookové diskusní skupině „Podporujeme ČSSD“. Někteří členové skupiny se tam do poslance sociální demokracie pořádně pustili, došlo i na výhrůžky.

„Foldyna ven. Případně rovnou ke zdi,“ napsal tam Mirko Honcovič, který přispívá do ultralevicového časopisu Socialistická solidarita. Dostalo se mu na to stejně razantní odpovědi. 

„Komu vyhrožuješ, ty sračko?! Tak přijď a vystřelím tě z kecek!“ zareagoval Foldyna. „Neomarxistická pakáž chce stavět lidi ke zdi,“ připsal k tomu na svém facebookovém profilu. V debatě pod příspěvkem k tomu přidal dovětek z boxerské terminologie. „Asi bych ho povodil na přední ruce. Aby ho to stavění ke zdi přešlo. PS: 70 procent KO je přední rukou,“ podokl k tomuto typu boxerského úderu.

Lidé Jaroslavu Foldynovi radili, aby na Honcoviče podal trestní oznámení, což poslanec odmítl. „To v zásadě nedělám. Ať přijde, vyřešíme to na místě,“ konstatoval.

Celou „kauzu“ uzavřel poslanec obsáhlejším vyjádřením, kde se zamyslel též nad svou budoucností v ČSSD. „Ještě k výzvě pana asistenta Pocheho, dnes ministra zahraničí, Petříčka a spol. Podstatou sociální politiky ČSSD původně byla podpora lidí práce a podpora slabších a (skutečně) potřebných. Podstatou politiky pana Petříčka je především podpora potřeb jeho kamarádů z různých ‚neziskovek‘ a Mladých sociálních demokratů, což znamená podporu těch, kteří na lidech práce a potřebných většinou pouze parazitují,“ píše.

„Podstatou zahraniční politiky ČSSD původně bylo zastupování zájmů suverénní České republiky a jejích obyvatel s tím, že sociální demokraté byli toho názoru, že lidé v každé zemi mají právo na to, aby si sami rozhodli, jak bude vypadat její politický systém. Podstatou zahraniční politiky pana Petříčka je ponížené poklonkování bruselským papalášům, ať říkají cokoli, což činí zřejmě v naději, že se on sám také jednou bude bruselským papalášem. Dalším rysem zahraniční politiky pana Petříčka je pak snaha mluvit, či dokonce přikazovat lidem z ostatních zemí, jaký politický systém je pro ně nejlepší. Z toho, že se politika pana Petříčka diametrálně liší od původní sociálnědemokratické politiky se dá soudit, že do ČSSD nepatří především pan Petříček, jeho šéf pan Poche a jejich kamarádi. Já jsem, od roku 1989, kdy jsem ČSSD spoluobnovoval (mimochodem, pan Petříček tehdy chodil do druhé třídy na základce), pořád stejný,“ argumentuje poslanec.

Tématy akce v Příčovech podle něho byla „vlast a vlastenectví“ a „tradiční rodina“, nikoli prý „akce, na kterou přijde pan Vandas“. „Pojmy jako vlast, vlastenectví a tradiční rodina jsou dnes ostrakizovány a vysmívány a děje se tak i přesto, že bez vlasti, vlastenectví a tradiční rodiny by Česká republika a ani český národ neexistovaly. Protože já tyto hodnoty naopak považuji za zcela zásadní, tak jsem se akce rád zúčastnil. Demokracie znamená diskusi a diskuse znamená svobodnou soutěž třeba i zcela odlišných názorů. Podle všeho to však již přestává platit, což bohužel znamená, že přestáváme žít v demokracii a vracíme se k totalitě,“ míní. 

„Co se týká mého setrvání v ČSSD, tak já pořád ještě věřím, že po výsledku posledních voleb, kdy ČSSD získala 3 %, vedení přijme svoji zodpovědnost, odstoupí a následně bude zvoleno vedení nové, protože jinak nemá ČSSD šanci přežít. Pak se nějak rozhodnu,“ uzavřel celou věc Jaroslav Foldyna.

Co přesně se konalo na malém zámku v Příčovech u Sedlčan? Šlo o „Vlastenecké setkání“, které mělo organizovat „Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže“ Petra Hampla spolu s majitelkou zámku a lékařkou Alicí Tomkovou. 

Akce se zúčastnil třeba spisovatel Benjamin Kuras, dlouholetý spolupracovník exprezidenta Klause, Ladislav Jakl, profesor Alexander Tomský, policejní exprezident Stanislav Novotný, člen Rady ČTK a publicista Petr Žantovský, aktivista Martin Konvička a další. 

Akce se zúčastnil i Tomáš Vandas, šéf Dělnické strany sociální spravedlnosti, která bývá spojována s neonacistickou scénou. Vandasova účast na této akci vyvolala vlnu nevole i v pravicových konzervativních kruzích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…