„Taková zvláštní paní...“ Rozhovor s Jiřím Adamcem. Moderátor si při něm ťukal na čelo nad Stehlíkovou

06.05.2022 19:39

Režisér Jiří Adamec v pořadu Podtrženo sečteno komentoval ostře sledovaný rusko-ukrajinský konflikt; zdůraznil, že věci nejsou jenom černé a bílé. Také sdělil, jak se dívá na spekulace o zdravotním stavu ruského prezidenta Vladimira Putina. „Diagnostikovat nemoci přes sociální sítě, na dálku, je podle mého názoru choroba této doby,“ reagoval na odhady od psychiatričky Džamily Stehlíkové.

„Taková zvláštní paní...“ Rozhovor s Jiřím Adamcem. Moderátor si při něm ťukal na čelo nad Stehlíkovou
Foto: Repro XTV
Popisek: Televizní režisér Jiří Adamec

Úvodem se Adamec krátce pozastavil u vývoje epidemie. Sněmovna schválila zrušení stavu pandemické pohotovosti. Končí povinnost nosit roušky i u lékaře. Adamec by byl podle svých slov ale stále obezřetný. 

„Pandemická pohotovost skončila podle našich parlamentních zastupitelů v parlamentu. Ale já jsem například byl před několika málo dny na oslavě narozenin mého kamaráda a dneska jsem od něho dostal SMSku, že tam byla nějaká paní z Vídně, která má covid. Já jsem třikrát očkovaný a ještě jsem covid měl, takže teoreticky bych měl být v pořádku. Obávám se, že konec pandemie je jenom zbožné přání,“ doplnil.

  • Celý rozhovor ke zhlédnutí ZDE

„Myslím si, že to ještě neodešlo,“ odpovídá na otázku, zda se bojí podzimní vlny. „Ten covid je sviňa, on se nás drží velmi intenzivně.“

„Nemohu se z toho probrat, protože mi umřeli někteří kamarádi. A měli covid. Jestli na covid, to nevím,“ dodal s tím, že považuje za správné, že jsme museli nosit roušky. „Nemyslím si, že ta nezákonnost byla marná. Škoda, že nebyla malinko dřív, než byla, protože by těch lidí umřelo asi malinko méně. Ale jsem rád, že pan ministr Válek je optimisticky naladěn,“ zmínil s tím, že „právo nerozumí medicíně“.

Následovalo téma zdraví šéfa Kremlu Vladimira Putina. Lékařka Stehlíková na Primě opět rozebírala Putina: Rakovina. Agónie. Dramatické křeče. Snaží se jen vydržet do 9. května.

Ani Adamcovi neunikly spekulace, že Putin se potýká se zdravotními problémy, ale příliš tomu nevěří. „Já jsem to také slyšel, že Putin má nějaké významné zdravotní potíže, tím pádem, že se pustil na Ukrajinu, protože už mu o nic nejde. Ale nemyslím si, že by to bylo až takhle. Diagnostikovat nemoci přes sociální sítě, na dálku, je podle mého názoru pouze choroba této doby, neumím si představit, že by to bylo možné,“ konstatoval režisér.

Moderátor Luboš Xaver Veselý s Adamcem souhlasil a připomněl, že Stehlíková diagnostikovala na dálku i Zemana a predikovala, kdy umře. „Je to taková zvláštní paní...“ utrousil.

„Tvrdil jsem, že Putin na Ukrajinu nevstoupí, protože jsem neuměl pochopit, co by tam dělal, co by tím získal. Nyní jsem přesvědčen, že kvůli válce na Ukrajině Rusko jako takové ztratilo komunikaci se světem, ztratilo prestiž, pokud nějakou mělo. A že je to vážný problém, ze kterého se Rusko bude hrabat mnoho a mnoho let, o tom jsem přesvědčen. To mi žádná citace paní Stehlíkové ani nikoho jiného nevymluví,“ pokračoval Adamec.

Poslankyně Bundestagu žádá vyhoštění ukrajinského diplomata. Je podle Adamce možné, že se určití lidé začnou brzy vymezovat i vůči Ukrajině? „Určitě ano. Já myslím, že masové oslavování Ukrajiny není úplně dobře. Protože to je vše černé, nebo bílé. A věci, které jsou buď černé, nebo bílé, nejsou v pořádku. Nikdo z nás není černý, nebo bílý, všichni jsme trošku černobílí,“ upozornil.

Zmíněno bylo i téma narůstajícího počtu ukrajinských romských uprchlíků v Brně, kteří odmítají ubytování a přespávají pod širým nebem v okolí tamního hlavního nádraží. Vedení města si s nimi zatím neví rady. „Já se vůbec nedivím, že se to Brňákům nelíbí. Nevím, zda se naše pomoc, kterou tak prezentujeme, vztahuje i na Romy, kteří přicházejí z Ukrajiny s maďarským pasem... Někdo musí vymyslet, co s tím,“ dodal Jiří Adamec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…