„Takový odpad!“ Smrt v Krkonoších: Vztek a svědectví o rodině

04.01.2023 12:01 | Ze sítí

Děsivá tragédie v Krkonoších vyvolala debaty nejen o rodinných vztazích, ale také o politice. Komentátor a bývalý muslim Lukáš Lhoťan schytal těžkou sodu za spojování vraždy dítěte a následné sebevraždy matky s politikou Fialovy vlády. Na sociální síti byl Lhoťan označen za „odpad, hovado a blba roku“. Zároveň padlo: Šlo o slušnou rodinu.

„Takový odpad!“ Smrt v Krkonoších: Vztek a svědectví o rodině
Foto: pixabay.com
Popisek: Krkonoše, ilustrační foto

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Na přelomu roku celé Česko sledovalo pátrání krkonošských záchranářů po ztracené matce se synem. Když byli nalezeni mrtví, postupně přibývaly další děsivé podrobnosti o tom, co se v lese odehrálo. Zprávy o vraždě dítěte a následné sebevraždě matky ale vyvolaly i reakce, nad kterými některým zůstává rozum stát.

Policie případ vyšetřuje jako vraždu a následnou sebevraždu. Média píšou o tom, že čtyřicetiletá matka byla s otcem svého dítěte v rozvodovém řízení. Právě spory o tříleté dítě měly být důvodem zvlášť závažného trestného činu.

Úvahy, jak může matka svému dítěti něco takového udělat, se ale v debatách v médiích a na sociálních sítích mísily s poznámkami zcela jiného kalibru. Zejména zaznívalo, že rozvod nikdy není černobílý. Vrcholem měly být výhrůžky, které se dostaly k otci, že svou manželku chováním při rozvodu k činu dohnal.

Proti tomu se vehementně ohradil novinář Jan Hrbáček. „Chudák otec, už mu píšou hnojometky, že má shořet v pekle za to, kam matku dostal. Vražedkyně dítěte byla dle nich zjevně zcela v pořádku,“ poznamenal.

Pod jeho příspěvkem se následně rozpoutala vášnivá debata, zda lze říci, že „nic není černobílé“, nebo je vražda dítěte za čarou jakéhokoliv pochopení.

Zcela jinak svou reakci pojal Lukáš Lhoťan, který na sebe nejvíce upozornil svým varováním před islámskou imigrací. „Ta strašná smrt v Krkonoších bude mít jednoduchý závěr. Pokud to byla nešťastná událost, tak nám to média řeknou. Pokud to byla sebevražda, třeba kvůli Fialovu zdražování, tak to neřeknou, stejně jako jiné sebevraždy loni. Obraz úspěšného Fialy nesmí nic ohrozit a na lidi sere pes.“

 

 

Jeho reakce vyvolala na sociálních sítích doslova smršť sprostých slov jako deviant, hovado nebo nechutný krypl.

„Chlapče, běž se vyšetřit. Ty tvoje konspirace a pochody v hlavě by ti záviděl kdejakej ultramagor v Bohnicích,“ mohl se také mimo jiné dočíst.

„Je to prostě russácká zrůda, ten Lhoťan, když smrt tříletého kloučka využívá politicky. Je to odpad,“ sepsala jiná uživatelka.

Z věcnějších reakcí lze zmínit například komentář redaktora Práva Jana Martínka: „Přemýšlím, jak strašně moc nasráno v hlavě musí mít člověk, co vyplodí tohle. Zatím mi vychází, že nehorázně.“

Ozval se mu i soused rodiny, který Lhoťana nazval „neskutečným odpadem“. „Tu rodinu znám, je (bohužel spíš byla) z našeho bytového domu, důvody příběhu se můžeme domnívat, Fialovu drahotu lze zcela s určitostí vyloučit, rodiče nebyli sociální případy,“ dodal. Kdyby se prý o případ byť jen trochu zajímal, mohl například z facebooku otce zjistit, že má solidní a stabilní zaměstnání na Ministerstvu vnitra. Navíc jako člen SVJ s přístupem do účetnictví ví, že rodina neměla žádné dluhy, nedoplatky ani jiné známky finančních problémů.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepikapi , 04.01.2023 16:43:55
Ale jostě,média nic neřeknou,co se nebude hodit.Na tohle je v Česku neobyčejné spolehnutí.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…