„Takto mluví vláda o lidech, když jsou kamery a světla vypnuty.“ Schillerová je pobouřena

24.07.2022 17:41 | Ze sítí

Stínová ministryně financí Alena Schillerová (ANO) se na své facebookové stránce pustila do vlády premiéra Petra Fialy (ODS) pro její arogantní přístup ke státním zaměstnancům, když jim vzkazuje, „nerušte nás a jděte si pro dávky“. Připomněla, že kabinet je nekompetentní a asociální a naprosto ignoruje prohlubující se drahotu a nastupující chudobu.

„Takto mluví vláda o lidech, když jsou kamery a světla vypnuty.“ Schillerová je pobouřena
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová

Poslankyně hnutí ANO popisuje, jak jeden ze členů vlády odborovému předákovi v souvislosti se státními zaměstnanci a jejich platy doporučil: „Naučte si tyto lidi chodit pro dávky!“ Schillerová k tomu dodává: „Ano, čtete správně, tato vláda, která by měla lidem každý den děkovat za neuvěřitelnou trpělivost s její neschopností, amatérismem a lhostejností, se tímto způsobem vyjadřuje o zaměstnancích státu. Arogance v nejryzejší podobě, realita bez příkras, bez vládních líbivých hesel a signálů. Takto mluví vláda o lidech, když jsou kamery a světla vypnuty.

„Státní zaměstnanci tak konečně vědí, jak je jim vláda ochotna pomoci. Protahovat jednání, a získávat tak čas, to je jediná strategie vlády při jednáních s odbory o navýšení mezd, ze kterých vládou ignorovaná inflace dělá každý měsíc ohlodanou kost,“ pokračuje exministryně financí.

Kabinet se svojí armádou expertů, kterých jsou plná ministerstva, podle jejích slov nepomáhá nikomu. „Naprosto ignoruje prohlubující se drahotu a nastupující chudobu. Kašle na české firmy, udržení jejich konkurenceschopnosti ministry ani premiéra nezajímá. Budete brzy propouštět, nebo krachovat? To vládu nestraší. Příjmy z DPH si zřejmě vycucá z prstu a armádu nezaměstnaných nažene na přetížené úřady práce,“ predikuje Schillerová.

Anketa

Jsou ceny elektřiny v ČR spravedlivé, s ohledem na mezinárodní situaci?

1%
98%
hlasovalo: 30977 lidí
Inflaci Fialova vláda podle Schillerové nijak neřeší, ale chlubí se pohádkami o tom, jak moc už lidem pomohla. „Je to samozřejmě nesmysl, hodně jednoduchá manipulace... ne, vlastně je to jen obyčejná lež,“ dodává s tím, že její slova potvrdil i bruselský institut Bruegel. Ten hodnotil pomoc jednotlivých zemí EU v přepočtu na HDP. Skončili jsme předposlední, horší je už jen Dánsko.

Za příklad dává, jak si se současnými problémy poradili na Slovensku: „Slovenská vláda pomáhá lidem desetinásobně více než ta česká. V hodnocení je navíc zahrnuta pomoc naší vlády, kdy jsem z jejího pověření odpustila DPH za energie za listopad a prosinec 2021. My jsme se na lidi nevykašlali a výsledek by byl bez naší pomoci ještě ostudnější, téměř nulový,“ konstatuje.

Závěrem přidává vzkaz pro premiéra Petra Fialu, aby již jeho vláda nabídla jasná řešení: „Pane premiére, lidé nechtějí poslouchat vaše pohádky a proklamace. Po půl roce si už konečně zaslouží slyšet o konkrétních krocích pomoci, které budou okamžitě spuštěny. Ne až po volbách, jejichž výsledku se tolik bojíte... a oprávněně. Ne až po předsednictví, ne až po válce, ne až po...

Přestaňte už vyprávět a začněte konečně pracovat pro lidi této země. Hned.

Víte, pane premiére, lidé nejsou hloupí, oni moc dobře vědí, že na ně kašlete. Každý den se musejí potýkat s tragickými důsledky vašeho vládnutí. Co jim chcete ještě namluvit?!“ rozčiluje se Schillerová a dodává: „Budeme černým svědomím této nekompetentní a asociální vlády! Nedovolíme zničit osudy lidí a firem této země.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…