„Ten hnůj je ruský?“ Výsměch vládě za hromádku. I ministrovi

07.03.2024 11:55 | Monitoring

Je ten hnůj před Úřadem vlády ČR proruský, nebo prozápadní, není jasno pozorovatelům probíhající zemědělské demonstrace. Na čem se ale někteří shodnou je to, že teď je hnůj před budovou vlády i uvnitř. Vzhledem k jednání vlády, se chovají jako andílci, zaznělo také. Chci férovou diskusi, hnůj není poctivý přístup, nechal se slyšet také ministr zemědělství Výborný.

„Ten hnůj je ruský?“ Výsměch vládě za hromádku. I ministrovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před úřadem vlády se konala demonstrace stovek nespokojených zemědělců. Někteří přijeli do Prahy na traktorech

O tom, že je dnešní den v Praze opět ve znamení protestů nespokojených zemědělců a farmářů jsme již informovali, stejně jako o tom, že na důkaz své nespokojenosti se zemědělskou politikou současné vládní garnitury protestující složili před Strakovu akademii, kde sídlí vláda České republiky, fůru hnoje.

To samozřejmě nemohlo zůstat stranou pozornosti nejen sdělovacích prostředků, ale také uživatelů sociálních sítí. Ti v hnoji, který leží před Úřadem vlády, hledají s dávkou ironie proruskou symboliku, na kterou vláda odkazovala při minulých zemědělských demonstracích.

Aktivista Antonín Vavruška ve svém příspěvku na síti X třeba hned v úvodu ironicky v narážce na informace, které protestující zemědělce označovaly mimo jiné za Putinovu pátou kolonu, upozorňuje na to, že hnůj, který leží před sídlem vlády, je určitě ruský. Následně ale akci zemědělců oceňuje a zřejmě i poukazuje na jeden z významů slova „demonstrace“, tedy že má něco demonstrovat.

„Je to samozřejmě ruský hnůj! Ti lidi jsou borci, jen Češi nechápou, co to je demonstrace.“

Přidává také slova obdivu a demonstrující zemědělce přirovnává vzhledem k tomu, jak s nimi vláda jedná, k andílkům.

„Na to, s jakou k nim vláda přistupuje arogancí a přezíravostí, jsou to stále ještě naprostí andílci.“

Stranou nezůstal ani právník a politický komentátor Ondřej Dostál, který stejně jako Vavruška zmínil „proruský“ hnůj, vysypaný před sídlem vlády. Zároveň parafrázoval prohlášení Petra Fialy (ODS) o tom, že Česká republika čelí válce uvnitř i zvnějšku.

„Je tento hnůj před Strakovkou proruský, nebo prozápadní? Strakovka – nyní hnůj nejen uvnitř, ale i vně. Jak říkal Petr Fiala o Česku ve válce, je to trefná metafora.“

„Nevíte, už Fialova vláda oznámila, jestli jsou dnešní zemědělci proruský, nebo proamerický? A už vystoupil s nějakým ruským komprem Vondra? Jinak slušný hnůj už je i ve Strakovce, ne?“ nechal se slyšet na podobnou notu i s odkazem na poměry ve vládě politický komentátor a moderátor Petr Holec.

A třešničku na „proruský“ hnůj nasadil olympijský vítěz, doktor a politický glosátor Lukáš Pollert.

„A hle, podporovatelé Ruska vysypali hnůj před Úřadem vlády. Dezoláti jedni...“

Dodejme, že se k akci vyjádřil i ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL), který avizoval svoji připravenost k férové diskusi. Zároveň ale naznačil, že vysypaný hnůj nepovažuje ze strany zemědělců za poctivý přístup.

„Právo kohokoliv na protest respektuji a jsem připravený vyrazit férově diskutovat mezi zemědělce. Poctivý přístup očekávám i od pořadatelů, kteří slíbili nezablokovat dopravu v Praze včetně MHD. Hnůj vysypaný na tramvajové koleje za takový přístup zrovna nepovažuji.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ne ten hnůl je přesně ve stylu západních protestů,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDoktorrr , 07.03.2024 12:09:06
takže je prozápadní!

|  20 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …