„Ten zbabělec utekl před zemědělci!“ Tusk se v Praze fotil s Pavlem. Poláci ve varu

27.02.2024 22:22 | Monitoring

„Je dobré mít v Evropě spojence, jako jsou Češi,“ sdílel polský premiér Donald Tusk na síti X fotografii z dnešní schůzky s českým prezidentem Petrem Pavlem. Toho někteří Poláci Čechům závidí. Další jsou toho názoru, že se Tusk v Česku schovával před dnešním polským protestem zemědělců – ve Varšavě pochodovalo až 10 000 lidí.

„Ten zbabělec utekl před zemědělci!“ Tusk se v Praze fotil s Pavlem. Poláci ve varu
Foto: Repro: X
Popisek: Polský premiér Donald Tusk na návštěvě Pražského hradu s prezidentem Petrem Pavlem

„Je dobré mít v Evropě spojence, jako jsou Češi,“ píše na síti X polský premiér Donald Tusk po dnešní schůzce s českým prezidentem Petrem Pavlem.

„Skvělá dvojice!“ komentoval fotografii Tuska s Pavlem jeden z uživatelů sociální sítě.

Česko je podle dalšího z uživatelů dobré mít na straně Polska i proto, že „Češi v posledních letech stojí v čele těchto demokratických změn v Evropě“.

 

 

Spoustu uživatelů sociální sítě polskému premiéru Tuskovi pak vyčetlo, že vůbec na schůzku visegrádské čtyřky do České republiky odjel, když se dnes ve Varšavě konal jeden z největších protestů zemědělců. Podle agentury AP se protestu zúčastnilo až deset tisíc lidí.

„Bylo vaší povinností zůstat v hlavním městě a setkat se s protestujícími. Čekáte, až se Ukrajina zbaví veškerého obilí,“ upozornil Tuska jeden z uživatelů.

Další pak označil na síti X českého prezidenta Pavla a vysvětlil mu, proč podle jeho názoru se Tusk v Praze objevil: „Pane prezidente Petře Pavle, víte, proč se dnes Tusk objevil v Praze? Protože už dlouho věděl, že v tento den přijedou zemědělci do Varšavy, aby s ním mluvili. Ale ten zbabělec utekl k vám.“

Objevily se i komentáře od lidí, kteří od Tuskovy návštěvy České republiky čekali něco jiného. „Kdysi byli našimi spojenci Maďaři... Čekáme na ně,“ píše jeden uživatel sítě X.

„Vezměme si příklad ze Slováků!!! Ti mohou být na svého premiéra hrdí!!!“ nadnáší další i slovenského premiéra Roberta Fica ze SMER-SD.

„Češi mají prezidenta! Na rozdíl od nás Poláků…,“ množily se též komentáře na adresu polského prezidenta Andrzeje Dudy.

„I my se konečně dočkáme skutečného prezidenta, ne šaška,“ napsal uživatel na síť X.

„Závidím Česku, že má takového prezidenta, zatímco my se musíme smířit s touto impotencí,“ označil další ve svém příspěvku polského prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …