„To snad nějaký PR brigádník podělal.“ Daniel Vávra se zhrozil nad tím, co našel na profilech politiků z TOP 09 i ODS

10.08.2021 21:35 | Ze sítí

Herní vývojář a podnikatel Daniel Vávra se ironicky pozastavuje nad funkcemi, jimiž se na sociálních sítích prezentují někteří kandidáti do Poslanecké sněmovny za koalici Spolu i jiní. Podivuje se, co na své profily jsou ochotni si přidávat, ale postrádá tam „sakra jejich vyjádření k politice“. Názorné příklady připojil člen Rady České televize L. X. Veselý.

„To snad nějaký PR brigádník podělal.“ Daniel Vávra se zhrozil nad tím, co našel na profilech politiků z TOP 09 i ODS
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Vávra si prohlížel stránky TOP 09, kdo za ně kandiduje, a zjistil, že teď „frčí“ nové hashtagy: „Kdo nemá na profilu napsaný ZADAVATEL/ZPRACOVATEL: ODS, KDU-ČSL, TOP09, není vůbec in!“ konstatuje ve svém facebookovém příspěvku.

„Může mi někdo, kdo se vyzná v zednářském slangu, vysvětlit význam těchto kryptických slov? Nebo to jen nějaký PR brigádník, co má na starosti účty politiků, podělal a kromě toho, co tam měl napsat, tam opsal všechno, co bylo na faktuře za vedení účtů pro SPOLU?“ diví se.

Konkrétní příklady, o kterých Vávra hovoří, se pak objevily na facebooku radního L. X. Veselého: „Má pravdu ten chlapec,“ reflektoval Vávrovo zjištění.

Anketa

Kdo zatím předvedl nejlepší volební kampaň?

41%
48%
2%
0%
hlasovalo: 7103 lidí
Tristní obsah Vávra objevil i na dalších účtech některých českých pravicových politiků. „300 followerů a 90 % obsahu, buď sdílení oficiálního stranického PR, nebo pro změnu PR a la Kim Čong Un. Kim na kolotoči, Kim s lidem peče buřty. Kim na výletě po krásné zemi. Kim jede MHD. Kim se setkává s pracujícími na náměstí. Pravda, nikdo tam neměl hrůzy jako Pekarová a Petr Fiala. Markéta a Petr dovádějí na řetízkáči. Petr v sexy helmě ukazuje Markétě krásy betonářství a další. Být v PR ODS, nechám za to někoho cenzurováno. Takhle se fotili Husák a Jakeš. Teda kromě toho řetízkáče,“ podotkl.

Jen minimum z politiků, jejichž účty Vávra navštívil, publikovalo svoje názory, svoje fotografie, jak dělají něco, co je baví, aby šlo o autentické profily. „Proč by proboha měl někdo sledovat profil člověka, kde si může prohlédnout jeho fotku z besedy na náměstí v 50 variantách? Když jsem sakra v politice, tak se vyjadřuju k politice!“ pokračoval herní vývojář.

O tom, jak by se politik měl na sociální síti prezentovat, má jasnou představu: „Dávám vědět o tom, co mi vadí a co s tím budu dělat. A když mám kupříkladu asi pět titulů, bylo by dobré umět napsat souvisle a zábavně aspoň tři delší věty. To jsem si všimnul taky není úplně běžná věc,“ dodává.

Úroveň amerických politiků je s úrovní českých politiků v tomto směru podle Vávry nesrovnatelná. „Přijde mi zvláštní, že zatímco v USA umí naprosto famózně do TV mluvit snad i bezdomovci, tak v ČR má většina politiků problém ze sebe vysoukat smysluplnou větu,“ píše Vávra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …