„To vás zachrání!“ Svědectví o vakcíně. Radši by zapomněli

16.12.2021 13:34 | Ze sítí

Čísla nakažených a hospitalizovaných klesají, ale zejména senioři jsou stále vyzýváni, aby si co nejdříve přišli pro třetí dávku vakcíny. Přitom je měla chránit už první, v nejhorším druhá dávka vakcíny. Alespoň podle slibů daných na jaře a i v létě. Ministři Blatný, Arenberger, Prymula i Vojtěch slibovali, že kdo bude plně očkovaný, nemoc nedostane, nebude hospitalizován a nezemře. Video na stránkách Zdravého fóra pak tyto sliby připomíná. Ale dnešní čísla jasně ukazují, že tyto sliby byly plané.

„To vás zachrání!“ Svědectví o vakcíně. Radši by zapomněli
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ministr Vojtěch slibuje, že očkovaný v nemocnici neskončí

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí
Například předseda České vakcinologické společnosti Roman Chlíbek v minulosti tvrdil: „Tato vakcína, u všech těch věkových kategorií, i u těch seniorů 65+ včetně 70+, je stoprocentně účinná proti závažnému průběhu covidu-19, proti hospitalizacím a proti úmrtím. To znamená, že člověk, který v jakémkoliv věku dostane tuto vakcínu, má v uvozovkách 100% jistotu, že i kdyby onemocněl, rozhodně to nebude závažný průběh, kvůli kterému by skončil v nemocnici a rozhodně na ten covid-19 nezemře.“

Podobná slova zazněla i od exministra Blatného ke starším spoluočanům: „Očkování vás ochrání.“ Ten také řekl, že kdo je očkován, neonemocní a nikoho dalšího nenakazí. „Máte ukončeno očkování, máte zhruba ty dva týdny po druhé dávce, jedná-li se o dvoudávkovou vakcínu, potom v podstatě prakticky není možné, abyste klinicky signifikantně onemocněl. S nějakou pravděpodobností, která je velmi malá, protože po první dávce se objevila reinfekce u asi 1,3 %, po druhé dávce u 0,53 %,“ říkal Blatný v Senátu a dodával, že se jednalo o lehká onemocnění, při kterých nikdo nebyl hospitalizován, ani nezemřel. „Dá se to pro běžného člověka pochopit tak, že ten, kdo má ukončenou vakcinaci, tak neonemocní a nikoho dalšího nenakazí,“ dodával ještě Blatný.

Na řadu přišel také ministr Petr Arenberger, který se ve funkci příliš dlouho nezdržel. „Už i první dávka po nějakých 14 dnech vás bezpečně chrání,“ řekl. A nechyběl ani Roman Prymula. „To očkování je skutečně účinné proti závažným formám, proti klinickému průběhu, který by nás mohl ohrozit, vůči úmrtí,“ tvrdil. V ČT pak zaznělo, že vakcíny chrání proti těžkému průběhu a úmrtí na 99,9 %.

Ještě 15. 7. znovujmenovaný ministr Adam Vojtěch tvrdil, že očkovaný nebude mít těžký průběh a neskončí v nemocnici či dokonce na JIP. A že se naočkovaný vyhne hospitalizaci sliboval Vojtěch i těm, kdo se nechali naočkovat jednodávkovou vakcínou Janssen.

Tato prohlášení pak video konfrontuje s čísly z prosince tohoto roku, kdy například 6. 12. bylo v nemocnicích 3917 lidí bez očkování a 3090 s očkováním. Z reportů pro ústavní činitele je pak zřejmé, že stoprocentní jistota není platná ani u jednotek intenzivní péče, včera se nacházelo na JIP 271 očkovaných, kteří covid neprodělali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…