„Ty ubohá lízačko kulek estébáka!“ Dostálová kritizovala postup vlády. A přišla rána. Z ODS

25.03.2022 21:59

Někdejší ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová zkritizovala roční odklad účinnosti klíčových pasáží nového stavebního zákona. „Chceš něco postavit, občane? Dál obíhej úřady, sbírej desítky razítek a pár let si počkej,“ spustila. Na Twitteru však její kritika příliš pochopení nenašla. „Ty ubohá lízačko kulek estébáka…,“ vystartoval na ni starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

„Ty ubohá lízačko kulek estébáka!“ Dostálová kritizovala postup vlády. A přišla rána. Z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá ministryně Klára Dostálová s expremiérem Andrejem Babišem

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí
Dostálová kritizovala roční odklad účinnosti klíčových pasáží nového stavebního zákona, který se vládní koalici podařilo ve Sněmovně v úvodním kole jednání prosadit na druhý pokus.

Od poloviny příštího roku by vznikl v souladu s novým zákonem pouze Specializovaný a odvolací stavební úřad, který bude mít na starosti velké investiční akce, jako jsou třeba dálnice. Vláda chce mezitím připravit novelu stavebního zákona.

Dostálová varovala, že tento odklad, který přinese absurdní důsledky pro územní plánování a ponechání specializovaného stavebního úřadu, je podle ní vzkaz kabinetu, že je novela dobrá pro stát, ale nikoli pro občany.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Dostálová, jež v minulém volebním období nový stavební zákon prosadila, později na svém twitteru ve své kritice pokračovala a obořila se i na svého nástupce v ministerské funkci Ivana Bartoše (Piráti). „Chceš něco postavit, občane? Dál obíhej úřady, sbírej desítky razítek a pár let si počkej. Pro tebe nový stavební zákon platit nebude. Stavět podle něj totiž podle Ivana Bartoše může jen stát. Nepochopitelný odklad části stavebního zákona bohužel prošel prvním čtením,“ obořila se.

Její kritika toho, že byl odklad stavebního zákona posunut do dalšího kola projednávání a zabývat se jím bude sněmovní výbor pro veřejnou správu, však nevzbudila souznící reakce.

Zostra na bývalou ministryni do komentářů „naběhl“ mediálně známý starosta Řeporyjí Pavel Novotný. „Poslouchej, ty ubohá lízačko kulek estébáka, vždyť jsi na tom zmršila, co se dalo. Člověku je z tebe na blití,“ vzkázal ve svém komentáři Dostálové.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…